Fiddevakt!

IGÅR:
Shoppingdag med mamma. Carro såg efter Indy under tiden  Bella låg hemma och gnagde på ben (är nog rätt skönt för henne att slippa den vita ibland, detsamma gäller nog för Indy… är skönt att vara utan Bus ett tag ). Massor med pengar rullade, blev mycket mat både till mig och alla djur. Sen köpte jag en hundjacka som jag kan ha i vinter. En varm jacka med stora och många fickor.

På kvällen bar det av till Buränge för att hämta Jonna och Joline, samt två kompisar till dom från scouterna. Vi kom dit lite tidigt så jag kopplade Bella och sen gick vi och letade reda på hela scoutgruppen (dom satt vid vattnet och grillade korv). Efter hemskjutsning av barn så blev jag kvar i Vintergatan en stund, passade på att sno med mig några dvd-filmer som jag kan kolla på i helgen.

IDAG:
Har ju den stora äran att få vara Fiddevakt idag Åkte in till klubben vid 11 för att träffa Lotta och hämta Fidde. Indy och Fidde fick springa av sig lite i skogen vid klubben. Jag körde lite slalom och raksträckor (3 hopp efter varann, för att lära Bella att man KAN vara på höger sida oxå). Slalomen gick sådär, hon satte klockrent 3 portar en gång, medan nästa så fattade hon noll, men man kan ju inte begära så mycket heller, då vi bara gjort slalomen några få gånger.

Det var svårt att få henne att fungera trots att hon var på min högra sida, själv tycker jag det är enklare att ha henne på höger än vänster sida Men till slut så fixade hon att hoppa alla tre hinder. Märkte även att hon funkar bättre om jag är bakom henne hela tiden än framför…

Nu när Fidde är här så får Bella vara i köket (och gnaga ben) för att vara på den säkra sidan att det inte blir en skadad Fidde som åker hem. Släppte dock ihop dom alla ute och det gick bara bra. Bella tyckte till och med att det var rätt kul att Fidde jagade henne Indy däremot såg inte lika road ut när två bruningar sprang fram och tillbaka…

Indy och Fidde ligger just nu och sover, annars har dom tuggat lite smått på varann och verkar trivas väldigt bra ihop. Indy blev lite sur på Fidde när han försökte jucka på henne… där fanns det enligt fröken en gräns

TILLÄGG kl 22:
Nyss hemkommen från klubben. Blev en helkväll där (med undantag för den tiden jag var borta och käkade middag på Mc Donald’s). Körde lite lydnad med Bella, inkallande med ställande, hopp-sitt (gick jättebra idag!), fritt följ (vändningar på stället och förflyttningar), vittringsapportering och fjärr både med och utan apport i munnen (på Bella alltså ). Körde rutan oxå, men liksom Yx så ville Bella inte gå in i rutan, den var vääääldigt äcklig….

Indy fick köra lite sitt, ligg, fritt följ (rumpträningen verkar ha gett resultat!). Hon fick även ligga plats när tävlingskursarna kom ner och befolkade planen. Och hon var så duktig! 7 månader gammal och hon struntar fullkomligt i vad som försiggår runtomkring Klickade in trampet på flyballmaskinen oxå. Therese frågade mig hur jag skulle lära in det och då testade jag att klicka och det gick riktigt bra. Tyvärr hade vi ingen boll så nästa steg blir att få Indy att fatta vad bollen är till för

Fidde och jag gick och tjuvlyssnade på tävlingskursarna. Verkade enligt honom inte så väldigt intressant, var roligare att kolla vad det fanns för saker i gräset.

Indy har skällt på riktigt för första gången i dag!! (ja, jag vet det är knasigt att bli glad för en sån sak) Hon träffade blandisen Elvis och han var lite skum tyckte hon, så då klämde hon i med ett skall… nu var det ju inte så värst imponerande skall, men dock ett riktigt skall och inte bara ett ”moff”. Får se om den nyfunna förmågan sitter i så att man kan förstärka det.

Indy och Fidde har lekt som dårar idag. Tack och lov så tyckte båda att dom kunde sova emellanåt oxå Bella har fått busa med ”småttingarna” ute och annars varit i köket och gnagt ben och lekt för sig själv. Tror att hon var rätt glad över att inte behöva vara med dom små hela tiden.

Indy fick höra skott idag, hon reagerade ingenting alls

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *