Träning…

Först så blir det till att berätta att Varga håller på att få sina valpar idag Ska bli spännande att se hur många som kommer

Sen har det faktiskt blivit lite träning idag också *kors i taket*

Bus: rutan (både 3:ans och elitens), fjärr, framåtsändande, metall och vittring.

Rutan: För lite variation så satte jag dit en till kon och skickade till den först, gick bra, men att få henne från konen till rutan var inte det lättaste. Men så var det ju bara lite ”fusk” oxå. Tänker ju inte nöta elitrutan nu, utan det var bara ett test. 3:ans ruta gick bra. Vi kämpar fortfarande med lägga sig framåtproblemet. Nötning på nära håll är det som gäller.

Fjärr: Tror inte att hon gick framåt (eller bakåt) en enda centimeter idag heller

Framåtsändande: var bara tvungen att prova idag oxå, fortfarande svårt utan dragning, det blir fulsnurrar efter ca 2 m utan. Med dragning så går hon fint och rakt.

Metall: hon sprang ut, tog den och kom tillbaka in med en viftande svans!!!!

Vittring: Vad glad jag är över detta moment. Eller snarare att hon faktiskt vet vad hon ska göra Sällan hon tar fel pinne, mer att hon smakar på dom och låter dom som är fel ligga kvar efter provsmak. Men i 95% av fallen så tar hon efter bara luktning rätt pinne.

Indy: fritt följ, fjärr, inkallning och kamp

Fritt följ: hon har svårt att hänga med med rumpen i vänstersvängar, så det blev träning på att rumpen ska med. Så återigen blev det en snurrig och illamående matte medan vovven skötte sig bra (att jag ska vara så lättpåverkad av att snurra lite ). Blev även en del sättandeträning. Hon är heeelt annorlunda att jobba med i det fria följet än Bella, så jag tror faktiskt att Indy och jag kommer att kunna få mer än 5:or i betyg .  Nåja, efter att jag råkat trampa henne på ena tassen så gick hon i väldigt bra position och faktiskt närmare än tidigare.

Fjärr: här höll mina fingrar på att försvinna! Det var nämligen en väldigt het Indy som satte sig, ställde sig och la sig och som sen ville ha godis på en gång!! *aaajjj* efter en tillsägning att matte vill faktiskt ha ALLA fingrar kvar, så lugnade hon sig något.

Inkallning: gick bra, full fart och bra inbromsning, på ena inkallningen så satte hon sig men hoppade sen upp och satte tassarna i sidan på mig *fyyyy*

Kamp: jupp, lilla (?!) damen är ju inte så tuff i vanliga fall. Carro sa igår att Indy är den mesigaste schäfer hon träffat Och jo, jag måste nog hålla med . Inte är hon nån tuff vovve precis, men kampa kan hon, det visade hon idag. Har ju inte kört så mkt kamp tidigare med henne pga tänderna, men nu när alla är utbytta och då kan det kampas. Även när jag var passiv så satt hon kvar i trasan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *