Debut i lydnadsklass 3

Japp, idag skedde debuten i lydnadsklass 3. Och Bella bjöd på show

Platsliggningen gick bra ända tills en rottis satte sig, då började Bus att pipa Fria följet gick väl liiiiiiiiiiiiiiiiite bättre än vad det brukar, vi fick ihop 7 istället för 5 i betyg. Och därmed var ett delmål avklarat

Platsläggande så ”glömde” jag bort att ta med Bella, så jag fick gå tillbaka och hämta henne. Inkallande med ställande och läggande, fick betyg 6. Hon stannade (efter ett otal steg) och la sig gjorde hon som det kändes alldeles framför fötterna på mig. Så dags för rutan, riktar in henne och sänder iväg – hon rusar på i rätt riktning. Och när hon når rutan så springer hon först några varv runt den sen blev det tre varv runt i ridhuset… varpå de allra flesta skrattade

Hopp-apport – japp, där ska jag ta på mig nollan själv. Reagerar först inte på att hindret är för högt. Så jag kastar iväg apporten, Bella tar den och hoppar inte tillbaka. Carro ropar från läktaren och undrar om hindret inte var för högt. Och jovvist, var det så. Så efter mycket prat fram och tillbaka så blir det omhopp. Och jag ger inte dk på väg tillbaka…. hmmm… för Bus gjorde exakt samma sak som första gången. Hoppar över, tar apporten och springer förbi hindret.

Metallen såg ut att gå bra från början, hon galopperade ut! Var på väg att ta den då hon upptäcker att det är ju en metall och inte träapport. Trots tre uppmaningar att hon ska ta den, så gör hon det inte och jag bryter momentet.

Vittringen så hade vi först problem när jag skulle vända mig om. Såna saker tränar man ju inte på träning då man oftast själv lägger ut pinnarna. Efter lite strul så satt Bus med nosen mot pinnarna och jag stod med ryggen åt. Sen var det full fart ut, hon nosade noga på alla pinnar, verkade för en stund glömma bort vad det var hon skulle göra. Var på väg att ta ett dk när hon tar en pinne och kommer in. Och jodå, det var rätt pinne!!!

Fjärren… inte heller nu fungerade ställandet

Betygen blev (kommer även finnas på hennes resultatsida så småningom:
Platsliggning – 8
Fritt följ – 7
Platsläggande – 6
Ink m ställ och läggande – 6
Sändande med lägg o inkall – 0
Apportering o hopp över hinder – 0
Metallapportering – 0
Vittring – 5
Fjärrdirigering – 5
Helhet – 5
Summa: 139 poäng.

Trots att det inte blev så höga poäng så är jag nöjd, debuten i trean är gjord, det var inte så hemskt som jag trodde och är faktiskt väldigt nöjd med fria följet och vittringen. Jag vet att man kanske inte ska vara nöjd med en 7:a… men det är faktistk det näst bästa betyg vi haft på ett fritt följ. Och trots att jag enligt vissa var stel som en lyktstolpe så tyckte jag att jag var mer avslappnad än vad jag brukar, så stel som en vägpinne var jag kanske?

Vittringen är jag nöjd med då hon trots att hon var på väg därifrån gick tillbaka och tog rätt pinne.

Vi har myyyyyyyyyyycket som vi måste träna på i vinter. Men ack så skönt det är att ha startat trean

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *