HUR får man en hund att skälla?

Bella började löpa idag!

Frågan kanske ter sig dum, varför vill man få en hund att skälla? Jo, för att man kommer att köra bruks och vill ha ett bra skall. Samt att det kanske blir skydd med skallmarkering på söket.

Problemet som jag har är alltså att Indy inte skäller, eller jo, hon KAN skälla… men ingen av de saker hon skäller på har jag lust att förstärka då det är katter, en del hundar o barnvagnar. Har idag bundit fast henne i en lyktstolpe och försökt hetsa fram nåt läte – nada.

Höll fast henne i halsbandet, kastade leksak o hetsade på den – nada… Enda jag fick fram var ett skrik då jag råkade ta ett för hårt tag i henne. Inget som liknar ett skall dock… så HUR?!?! Nån som har nåt bra tips? Ska jag verkligen förstärka när hon skäller på katter, hundar, barnvagnar? Ropar jag inte efter att få problem med detta sen, eller ska jag helt enkelt låta henne skälla nu och berömma för att sen säga åt henne att det är fel (när hon kan skälla i andra situationer)? Som sagt, tips emottages varmt

Körde uppletande på den snöiga fotbollsplanen här utanför. Bella fick stor ruta med 4 föremål, hade en del svårigheter, men slog på näsan efter en stund och då gick det bättre. Med Indy så förstod jag att hon inte har kopplingen mellan ordet ”leta” och handlingen att springa ut o leta föremål. Tala om att man har tagit saker för givet

Men det är väl så inom hundträning, man tar en del saker för givet och tuffar på i ett rätt bra tempo för att sen komma på att man måste stanna upp och backa lite i träningen. Tjusningen tycker jag med hundträning är ju problemlösandet.  Sen lär man ju känna sina hundar på ett helt annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *