Mitt ”försvarstal”

Skrev följande på min facebook igår:
”Så roligt när folk ifrågasätter min sjukfrånvaro. Försök själv jobba med migrän så får ni se hur roligt det är. Jag har försökt en gång och det gick inte alls. Jag har huvudvärk nästan dagligen och migrän 1-3 gånger i veckan. Så kul har jag det :( ”

Jag förstår inte varför man ska lägga sig i andras liv och framförallt inte när man inte vet allt. Jag trivs väldigt bra på min praktik och vill vara där så mycket som möjligt, men förklara gärna för mig hur jag ska kunna jobba om jag har migrän. För när jag har det så tål jag inte ljud (det låter en del i en butik), ljus (belysning är en viktig del i en butik) och dofter (de allra flesta har någon sorts parfym på sig).

Jag har haft problem med huvudvärk sen jag var ca 12 år. Varje gång jag tagit upp det med en läkare så har det blivit en snabb undersökning för att sen säga att det inte finns något fel. Då jag har huvudvärk så ofta så har jag ”vant” mig vid att ha ont och jag kan jobba med vanlig huvudvärk. Men det är en stor skillnad på migrän och huvudvärk.

Migränmedicin har jag som jag tar, men jag mår inte bra av dom heller. Det som oftast händer är att jag kallsvettas, fryser och hjärtat slår fortare. Ibland så skakar jag och blir illamående (det blir jag bara ibland av själva migränen).

Jag fick en gång frågan om jag inte kunde ta migränmedicin i förebyggande syfte, men det går inte. Jag vet ju inte nu kl 24 om jag vaknar med migrän kl 05. Och då jag blir som jag blir av tabletterna så vill jag inte ta dom i onödan (för att sen inte få nån verkan alls). När jag är vaken så kan jag oftast med ca 30 minuters varsel veta om ett anfall är på väg, genom att jag ser små blixtrande prickar. Men det är inte alltid det sker heller.

Efter gårdagens fbstatus har jag fått många tips på hur jag kan bli bättre och en del av det kommer jag testa och annat har jag redan förkastat.

En sak som jag började med men sedan slutade var att skriva huvudvärksdagbok, för att försöka se ett mönster. Av det lilla jag faktiskt skrev så är stress, för mycket rörelse och starka känslor (glädje ger mig dock inte värk ;)) några av mina triggers.

 

Ett svar på ”Mitt ”försvarstal””

  1. Jag fick mycket hjälp för migränen på Inspira på Rörstrandsgatan Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *