Vinterväglag

På lördag var det återigen dags att vara vägvakt på ett rally. Det jag tycker är häftigt med rally är farten. Jag har kört några sträckor med min egna bil (har ju aldrig suttit i en rallybil) och även om jag vetat att vägen varit avstängd så har jag inte vågat dra på så mycket som tävlingsförarna kan. Å andra sidan har dom ju lite bättre bilar och däck också ;)

Som jag skrev tidigare är jag lite avundsjuk på de däck som visades på tv under Svenska Rallyt, det var vinterdäck med rejäla dubbar. Hade man haft såna så hade man nog vågat åka vart som helst nu när det är vinter. För vissa vägar här runtomkring är inte roliga nu på vintern. Tycker ändå att jag har hyfsat bra vinterdäck, men kanske ska ta och investera i bättre?

Att köra på vintern är alltid en utmaning, jag tog körkort i oktober -99 så det blev ju vinterkörning rätt fort. Men usch så hemskt jag tyckte det var. Kan fortfarande tycka att det är läskigt ibland men tack vare erfarenheten så är jag lite lugnare än jag var då ;) Kommer dock alltid vara oerhört tacksam över att det var Johan som körde den gången en bil valde att köra om oss och sen tvärnita precis framför, han reagerade blixtsnabbt och efter lite sladd på vägen så bar det in i en snödriva istället för att bli en frontalkrock.

Skulle vilja att alla tog det lugnare i trafiken och höll koll på både bil och däck så att dom är okej. Det är nu en vecka sedan vi blev påkörda men tyvärr gör värken oss påminda om det varje minut, hoppas verkligen att det inte blir några bestående men och jag skulle hoppas att ingen behövde skadas eller dö i trafiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *