Försäkring

Naturligtvis vill man aldrig att olyckor ska ske och man kan aldrig skydda sig helt mot dom. Men när olyckan varit framme så kan det kännas bra att veta att man får lite hjälp på traven. Och det är därför det är så viktigt att ha en hemförsäkring. Den täcker inte bara hemmet utan även de som bor där. Villkoren kan skilja lite beroende på vilket försäkringsbolag som du tecknat försäkringen hos så det kan faktiskt vara värt att läsa det finstilta så att man vet exakt vad som täcks. Själv har jag tack vare hemförsäkringens så kallade drulleförsäkring fått ut pengar till en ny dator när jag snubblade på laddkabeln så att datorn for i golvet. Sen tror jag faktiskt inte att jag behövt använda just hemförsäkringen.

Jag vet att jag ett tag tyckte att det var väldigt onödigt att betala premien och struntade i det, som tur var så hände inget under den tiden. Men lek med tanken på att mitt hem skulle ha brunnit, då hade jag stått där helt utan bostad, saker och kläder. Att börja från noll vill nog ingen.

Det många inte tänker på är att det i hemförsäkringen även ingår en reseförsäkring som ger ett extra skydd när man är ute och reser. Man vet aldrig vad som kan hända, kanske blir man akut sjuk när man befinner sig på semester och då kan man få hjälp.

Det svåra tycker jag är att uppskatta värdet på lösöret, man kanske tänker att det jag äger inte är värt så mycket. Men tänk då på att ett hem innehåller många saker och värdet är oftast högre än vad du tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *