Parabolinstallation

Vi har varit utan parabol sen vi flyttade hit, dels för att det varit så mycket snö och dels för att vi haft lite annat att stå i än att montera upp den. Men så för två veckor sen så skruvade vi upp den på väggen och försökte få in en signal. Men då vi inte lyckades (vi har gjort likadant tre gånger tidigare och då har det fungerat) så ringde vi efter en installatör.

Jag tog ledigt för att vara hemma när denna person skulle komma med tanke på hundarna och katterna. Fick reda på att han skulle komma på förmiddagen så jag väntade och väntade. Vid lunch tröttnade jag och ringde till installatören. Som då sa att han var hemma och var sjuk och inte visste om han kunde lösa det här med installationen. Jag blev tvärsur eftersom jag tagit ledigt från jobbet och han skulle då försöka få tag i någon som kunde komma och kolla.

Några minuter senare ringde en man och sa att han ändå skulle åt mitt håll så då kunde han komma och kika. Och han kom hit, kopplade in sitt instrument, skruvade lös parabolen (och satte inte fast den igen skulle det visa sig) och konstaterade att det inte skulle gå att få in någon signal på grund av träden vid sidan av vägen. Han sa så stolt att så som parabolen satt nu så skulle den vara (hur kan man säga så när den inte var fastskruvad och därmed kunde röra sig).

Jag frågade då om man inte kunde sätta parabolen någon annanstans, att sätta den på nocken skulle nog inte hjälpa, kanske kunde man sätta den i hästhagen för att få rätt lutning och eventuellt vid några buskar på gården. Skorstenen kanske skulle fungera men det var inget som var aktuellt nu. Utan det vi skulle göra var att vänta till våren för att gå runt och testa om vi fick in någon signal. Installatören åkte och jag och Johan pratade om vad som hänt och tyckte att det var lite surt att inte kunde använda parabolen.

Så i torsdags när vi kom hem så låg det en faktura i brevlådan. En faktura från installatörens bolag. Dom vill ha betalt för resan och för en installation som inte kunde ske. Jag visste inte att man kunde ta betalt för ett jobb man inte ens kan/ville utföra.

Så igår så klättrade Johan upp på taket och skruvade upp parabolen. Själva installationen gick till så att jag tittade på signalmätaren på boxen och Johan vred parabolen. Kommunicerade gjorde vi via mobilerna och jodå, vi lyckades även denna gång att få in signal så nu kan vi kolla på Canal Digital igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *