Bär-och svampplockning

På förmiddagen så åkte jag och Johan för att plocka svartvinbär. Efter lite mer än en timme så var vi klara och då åkte vi vidare till Långvind. Jag har varit där en gång tidigare, men var då upptagen med annat än att kolla hur det såg ut. Förutom kyrkor så är gamla bruk något jag tycker är intressant. Kanske är det mer sanningsenligt att säga att jag är intresserad av det mesta som är gammalt.

När vi kom hem så käkade vi lunch och efter det tog jag med mig Stoya på en tur i skogen. Vi hittade lite kantareller, blåbär och lingon. Lingonen var dock inte helt mogna än.

Var inte det lättaste att ägna sig åt bär/svampplockning när jag hade Stoya med, framförallt inte efter att jag var dum nog att visa henne blåbärsris och hon förstod att blåbär var gott.

När vi kom hem igen så rensade jag svamparna och när det var klart så tog jag, Johan och hundarna bilen och åkte en liten tur. Vi hittade lite mer svamp så vårt lilla förråd i frysen fylldes på. Hoppas på att hitta mer svamp de kommande dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *