Inte så fingerfärdig just nu

I söndagskväll så stukade jag lång- och ringfingret på höger hand. Kände ingenting då, men på måndagmorgon hade jag två stela fingrar.

Jag försökte under måndagen att få kontakt med vårdcentralen men kom aldrig fram. Chattade då med doktor.se som tyckte att det var bäst att en läkare fick kolla på fingrarna. Ringde även 1177 som gav rådet att vända mig till vårdcentralen.

Men som sagt, jag kom aldrig fram. På måndagkväll började det göra ännu mer ont så igårmorse fick jag nog. 11 försök senare och jag hade en tid hos en läkare.

Väl där klämde han på fingret (fy fan vad ont det gjorde) och skickade mig till röntgen.

På röntgen lyckades jag av någon anledning falla ur systemet så även om bilderna var tagna så fick jag vänta… Och vänta lite till. Efter att ha frågat sköterska nr 2 om man hade fått något resultat då visade det sig som sagt att jag var borta ur systemet.

Inga skelettskador eller felställning utan bara en rejäl stukning. Läkaren ringde senare och berättade att det är bara att leva som vanligt, ta receptfria värktabletter, ha handen i högläge och undvika att böra tungt och stöta emot fingret. Jag kommer få en kallelse till arbetsterapeut för att få hjälp med fingrarna.

Inatt sov jag otroligt dåligt, hade ont hur jag än försökte ha handen. Så det blev ett samtal till vårdcentralen idag igen och nu har jag fått lite starkare tabletter så att jag i alla fall ska få sova.

Skillnaden från igår vid 9 och idag vid 13. Jag kan böja på fingret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *