En tur till Döda fallet

Det känns lite knepigt att skriva detta snart två veckor efter att vi åkt, men luften har liksom gått ur mig vad gäller det mesta mycket beroende på problemen vi har med bilarna (både personbilen och husbilen är trasiga nu).

utsikt
Någonstans norr om Sundsvall

Men åter till onsdagen den 4 augusti då vi packade husbilen och drog iväg på vad som skulle visa sig vara semesterns sista resa. Vi hade siktet inställt på Döda fallet. När vi började närma oss Bispgården så kurrade det rejält i magarna så vi stannade på Forsgrillen. Och är ni i närheten så gör ett stopp där. Suveränt goda hamburgare och kebab.

Efter att ha ätit så åkte vi vidare till Döda fallet och gick runt där en stund. Sia tyckte det var jätteläskigt att gå på trärampen men skötte sig väldigt bra.

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

Väl tillbaka i husbilen så började vi fundera på vart vi skulle, om det skulle bli Östersund eller Härnösand. Valet föll på Härnösand och vi stannade på en ställplats i Gussjönoret. Då vi trivdes så bra där så stannade vi i två nätter.

Framme vid Gussjönoret
Framme vid Gussjönoret
Sia passade på att bada
Sia passade på att bada
Lasagne
En blek lasagne gjord i Omnian fick bli middag

Nu var det dock dags att hitta någon annanstans att sova och jag föreslog Galtströms bruk som jade hade hört så bra om. När vi efter mycket om och men kom fram (gpsen vill att vi kör E4, det vill inte vi) så var det inte alls ett så trevligt ställe som jag läst om. På ett ställe stod husbilarna kloss mot varandra och på det andra fanns det inte ens plats för en husbil. Däremot så fanns det en tömningsstation så vi passade på att tömma toan och gråvattnet och fylla på dricksvatten. Det fanns även toalett och dusch på stationen. Givetvis fick dom några slantar för att vi utnyttjade deras service.

Efter lite mer googlande så hittade jag en plats i Nordanstig och sagt och gjort så åkte vi dit. Det verkar vara en väldigt populär plats för under kvällen så var det några husbilar som stannade till och kikade om det fanns plats (vilket det inte gjorde). På kvällen när vi satt och kollade på film så kom det två tjejer i en personbil som tyckte det skulle vara en bra idé att pressa in sig mellan vår husbil och skogen, de åkte dock snabbt iväg efter att jag pekat ut en massa andra platser åt dom att sova på.

Härlig utsikt från husbilen
Härlig utsikt från husbilen
Sia vill bada
Sia ville hemskt gärna bada, men med bara grus vid husbilen så fick hon stå över den här gången.

Vi hade bestämt att det skulle bli sista natten på den här resan så morgonen efter var det bara att packa ihop allt och börja resan hemåt. Och efter ett tag hörde vi ett konstigt läte. Och det visade sig att det var drivaxeln som var sönder.

Jättendals kyrka
Jättendals kyrka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *