Det där med husbygge

Att bygga hus måste vara en av de svåraste saker man kan ge sig in på. Så många beslut som måste tas om först och främst planlösningen, men det ska även tas beslut om foder, lister, dörrar och vattenkranar. Nu har väl kanske andra lättare att bestämma sig för olika saker än vad jag har för jag kan tänka mig att jag skulle vela in i det sista när det gäller såna här saker.

Något som jag däremot är säker på är att badrummet ska ligga på det plan där man oftast befinner sig. Det är sån skillnad nu i det hus vi bor där toaletten är på första plan istället för som på andra stället där det var i källaren. Att då vara på plan två och behöva springa på toa… ja det var inte så roligt.

En annan sak som jag tycker är viktigt är att det ska finnas bra ytor i köket så att man kan baka och laga mat utan att behöva stapla allt på varann eller använda matbordet som tillredningsyta. Jag trodde inte att jag var så kräsen när det gällde yta, men efter att ha haft ett kök med nästan mindre bänkyta än i husvagnen så har det visat sig att ytan betyder mer för mig än jag trodde. Lusten till att baka och laga mat är betydligt större nu när jag kan ställa ifrån mig formar och kastruller på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *