Resan upp till Haparanda

Strax innan klockan 6 så var vi redo att dra iväg till Haparanda, bilen var sedan kvällen innan packad, det var bara det sista som skulle in i bilen på morgonen. Och så mycket packning vi hade med… ojoj, hela bilen blev full. Var mycket av det som vi inte ens använde, en ny lärdom med andra ord. 

Vårt första stopp var vid Höga kustenbron där vi tog en fikapaus, tyvärr blev det stoppet kortare än planerat då det helt plötsligt började lukta latrin. Så det var bara att snabbt plocka ihop och sätta sig i bilen igen. Kan säga att matlusten försvann ett tag efter det där… Vi hade tänkt åka runt i Höga kusten på väg upp till Haparanda, men sparar den turen till någon annan gång. 

Höga kusten bron
Höga kusten bron

Några mil senare så stannade vi vid Näske krog och hotell så att hundarna fick sträcka på benen en stund. 

Näske krog och hotell
Näske krog och hotell

En sak som slog mig på denna resa är att det är lite bökigt med toalettbesök ibland, det gäller verkligen att passa på att gå på toa när man har en i närheten för man vet aldrig vart nästa (gratis) toalett är. Därför blev det ett stopp även i Örnsköldsvik. 

Hoppbacken i Örnsköldsvik
Hoppbacken i Örnsköldsvik

Innan vi åkte iväg så kikade jag på en del sevärdheter utefter E4:an, dels för att jag gillar att se nya saker men även så att det skulle bli naturliga stopp. Jag var lite orolig för att köra så långt, men det gick ju väldigt bra. 

En av sevärdheterna jag hittade var Olofsfors bruk. Här fick även hundarna sträcka på benen. I och med att bruket inte hade hunnit öppna när vi var där så blev det bara en snabb titt.

Olofsfors bruk
Olofsfors bruk

Osthyvlarna i Ånäset var vi ju tvungna att stanna vid, dels för att fota dom. Men även för att göra ett kort stopp på macken bredvid. Visste ni förresten att osthyveln är en norsk uppfinning? Dessa två osthyvlar som tydligen är världens största är 7 meter höga och väger cirka ett ton. 

Osthyvlarna i Ånäset
Osthyvlarna i Ånäset


Som de Skellefteå AIK fans som vi är så var det ett måste att stanna till vid hemmaarenan när vi passerade staden. 

Skellefteå Kraft Arena
Skellefteå Kraft Arena


I Skellefteå så passade vi även på att tanka och sen bar det vidare mot Piteå där vi stannade på Palzerian för att äta. Lite lustigt nog så blev det inte palt för vår del utan vi åt varsin hamburgertallrik. 

Ett stopp till blev det innan vi var framma i Haparanda. Jag hade först tänkt att åka förbi, men när skylten till Gammelstads kyrkstad kom så valde jag ändå att åka in. 

Gammelstads kyrkstad
Gammelstads kyrkstad
Gammelstads kyrkstad
Gammelstads kyrkstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *