Vecka 31

Det har inte blivit av under veckan att jag skrivit något här, så det blir en veckouppdatering den här gången. 

Måndag 29 juli

Vi åkte på en loppisrunda för att leta efter syskrin. Vi hittade ett, men dels var det den mindre varianten och dels var locket sprucket så det fick vara kvar. Det enda vi köpte var en elektrisk kylväska. Vi åkte till Mo en stund innan vi for till Söderhamn för att käka på en pizzeria. Efter det åkte vi tillbaka till Bollnäs där vi köpte en vägatlas och Johan passade på att köpa munkar av Hasse. Det var Grillnatta i Bollnäs, men vi kände inte för att stanna så vi åkte hem.

Tisdag 30 juli

En av våra katter, Liza, fick vandra vidare. En superjobbig dag som gjorde att jag många gånger funderade på varför man egentligen skaffar husdjur. Kom fram till att den glädje de ger under sina liv uppväger svårigheten i att säga adjö.

På väg hem så besökte vi några fler loppisar men inget syskrin. Vi köpte däremot en hästbok, en tavla och ett litet solur.

Onsdag 31 juli

En liten tur upp på Blaxåsberget. Vi tog den jobbiga vägen. Gick den vägen för ett antal år sedan med mina småsyskon och hundarna, men kommer inte ihåg att det var så jobbigt att gå upp som det faktiskt var. Var några gånger nära att ge upp, men att ge upp kan man ju bara inte så det var bara att gå vidare. Kollade sedan på hur min puls sett ut under klättringen upp och enligt klockan så var jag väldigt nära maxpuls under en bra stund. Så klockan tyckte att det var ett bra träningspass.  Nästa gång vi går upp för Blaxås så blir det definitivt den enklare vägen.

Efter klättringen så åkte vi till Forsa och fikade lite.

Torsdag 1 augusti

Efter att ha uträttat en del ärenden så drog vi till Nansta. Även idag blev det fika innan vi drog vidare till Delsbo för att kolla på en visning inför en auktion. Det var inget på den där auktionen som tilltalade oss så då valde vi att åka hem och på så vis fick vi även fredagen fri.

Fredag 2 augusti

Efter en rejäl sovmorgon och de vanliga morgonbestyren så åkte vi till stan för att köpa remmar till snöslungan och åkgräsklipparen. Vi bytte rem på snöslungan men då vi inte har något tändstift till den så har vi inte dragit igång den. Blir till att försöka komma ihåg att köpa nytt tändstift innan snön kommer.

På kvällen så hjälpte vi min farbror och blev även bjuden på middag, lyxigt värre att inte behöva tänka på att göra maten själv.

Lördag 3 augusti

Åkte vi till Bollnäs för att kolla på folkrace. Vi har under våra nio år tillsammans sagt att vi måste åka och kolla på folkrace. Det har av olika anledningar aldrig blivit av. Men så äntligen åkte vi och kollade på ”Slaget om Eriknäsbo”.  När vi kom dit var det lite kyligt, men så småningom kom solen och det blev rejält varmt. Detta resulterade i att jag numer ser ut som en panda samt att jag fick en rejäl huvudvärk på väg hem. Så klantigt att inte dricka ordentlig med vatten.

Söndag 4 augusti

Idag gick jag ut i skogen och plockade blåbär, att sitta där ute i skogen och bara vara var helt underbart. Har stört mig på en del energitjuvar den senaste tiden, men efter dagens stund i skogen så är det lika bra att skita i vad dessa människor gör. Orkar inte ta en fight då det knappast kommer att hjälpa. Däremot hoppas jag att de någon gång inser hur illa de beter sig. Men det är väl för mycket begärt kanske?

Efter att jag plockat blåbär så åkte vi till min farbror och hjälpte honom igen. När vi var hemma igen så plockade jag rödvinbär. När jag var ut och plockade blåbär hade jag inget myggmedel på mig så det var det första jag satte på mig innan rödvinbärsplockningen och vilken skillnad! Myggen surrade i och för sig runt mig, men ingen ville landa. Kände inte en enda knott heller så det där medlet är bra.

Tyvärr klarade inte ryggen av så mycket plockning så det blir till att fortsätta någon annan dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *