Vildmarksvägen

En dröm jag har haft i många år är att åka Vildmarksvägen och äntligen blev det av men kanske inte på det sätt jag hade hoppats. Först funderade vi på om vi skulle vänta med tanke på all uppståndelse om att det var drivor med folk där och att man inte skötte sig.

Men efter att ha stått två dagar i Tallåsen så drog vi vidare till Gubbhögens naturcamping. Ett fint ställe med rinnande vatten, möjlighet att fylla på vatten samt dass, avgiftsfritt men man får swisha valfri summa. Efter en natt där så var det så dags att se Stekenjokk, men först stannade vi i Ankarede för att kika på kyrkstaden som finns där. Vädret var inte alls på vår sida och då det regnade rejält och blåste så pass att det kändes som att vi skulle blåsa av vägen vid Stekenjokk så for vi bara igenom.

Nästa stopp blev först vid Trappstegsforsen. Fortfarande vidrigt väder så det blev ett kort stopp innan vi for vidare till Vilhelmina för lite handling. På vägen hem stannade vi i Rossön och åt lite mat innan vi for vidare. Vad gäller Vildmarksvägen och alla sevärdheter som finns runt den så kommer vi att åka tillbaka och kika på allt som vi inte kollade på nu. Får bara hoppas att vädret är bättre den gången.

Vi tog en sväng till Söderhamn innan vi hamnade i Tallåsen för att sedan åka Vildmarksvägen
Tallåsen
Strömsund
Strömsund
Gubbhögens naturcamping
Standard att spela kasta gris
Kyrkan i Ankarede
Stekenjokk
Trappstegsforsen
Rödberget
Stoya trivs väldigt bra i husbilen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *