Stenskott

Vem har inte kört på dammiga grusvägar och knappt sett något annat än ratten? Vi har de senaste åren tillbringat många mil i bilen och då vi helst åker på småvägar så är de ju i de allra flesta fallen grusvägar. En del är dammigare än andra och det blir ju dels svårt att se i dammet och dels ökar risken för stenskott. Att bilen blir skitig är något jag bryr mig mindre om (värre är det för Johan, som den rekondare han är), det går ju rätt fort att tvätta av resdammet när man är klar med sin resa.

Det där med stenskott är mindre roligt, det har tyvärr blivit några med åren och en del har blivit rätt allvarliga med stora sprickor rakt över rutan. En av bilarna jag haft hade så många sprickor att jag var rädd när jag skulle skrapa bort isen för jag trodde att rutan skulle gå sönder helt. Och jag är nog inte ensam med att dels inte ta tag i stenskotten på en gång och dels inte byta ruta i tid.

Men det finns ett sätt att minska risken för dålig sikt, stenskott och att miljön runt vägarna ska skadas av vägdamm och det är att använda sig utav dammbindning. Det är verkligen en spännande produkt som ”limmar” ihop gruset så att man slipper dammet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *