Duktiga vovvar!

Det blev uppletande och lydnad idag. For upp till Ankarmon och körde uppletet där, sen blev det lydnad på IP.

Bella: Fick 5 föremål i en ruta på ca 20×50 m. Och som hon tog dom! Vi har inte kört uppletande på läääääänge, men ändå så stack hon bara ut och tog alla föremål! Hon sprang runt lite, men det var inte fullt ös – medvetslös där hon struntar i att använda nosen, för nu var nosen igång.

Vad gäller lydnaden så körde jag fritt följ (vändningar o förflyttningar), inkallande m. ställande, inkallande m. ställande o läggande, rutan och metallen.

Rutan fick jag henne precis där jag vill, samt att hon la sig rakt ner När det gäller inkallningarna så verkar hon stanna snabbare på ”stanna” än på ”stå”. Jag tycker att ”stå” är enklare just för att det är kortare att säga, men men… vi kör ju på det som funkar bäst

Allt utom metallen gick bra. Metallen känns som ett omöjligt moment just nu, så fort vi börjar komma nånstans så låser sig allt och hon kan inte gripa den alls utan att dö på kuppen (enligt henne alltså) .

Indy fick 3 föremål på linje. Blev även synretning då jag inte var säker på att hon visste vad hon skulle göra, ack så fel av mig… kopplade lös henne från trädet och satte på tjänstetecknet, precis när jag var klar så stack hon iväg och tog första föremålet. Nästa gång så lyssnade hon på mitt ”leta”. Vid tredje så fick vi störning av en annan hund, och det var lite problematiskt att fortsätta leta saken, så jag gick ut och lyfte och då kom hon ihåg vad hon skulle göra.

Totalt överlycklig var hon i uppletanderutan

Nån lydnad blev det inte för Indy’s del idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *