Huvva

IGÅR:
Gick ut på kvällen och körde ett pass lydnad med båda vovvarna. Med Bus blev det rutan, dumrutan, fritt följ, apportering och kryp. Indy fick köra läggande (återigen glömde jag bort mig! ), ställande, inkallande (ingångar) och fritt följ. Ah, glömde ju att jag körde vittring med Bella oxå.

Träningen gick skapligt, var inga direkta problem.

IDAG:
Har mått pyton hela dagen, mest legat i sängen och haft ont i huvet och svettats och frusit om vartannat Kravlade mig iaf ur sängen nu på kvällen och körde ett pass med vovvarna.

Indy: sändande till kon, fritt följ, ingångar och ställande.

Att skickas till konen tyckte fröken vit var väldigt kul (lättroad vovve? ). Först försökte hon att apportera den *suck* men sen kom hon på att jag ju bara ville att hon skulle stanna vid den.

Fria följet – hon är riktigt med på noterna och har en helt annan kontakt än Bella (elelr är det för att jag ser Indy mer?). Provade lite vändningar på stället idag och åt vänster går det bra (har vi ju kört mkt förut), höger var lite sämre. Verkade som hon tyckte att det var ”fel” håll. Ingångarna, ja dom blir bara bättre och bättre. Ställande, nja, det gick väl inte sådär superbra. Hon stannade visserligen för mina grova dk (knepigt vore väl annars), men tassarna hade en förmåga att röra sig åt alla olika håll sen.

Bella: fritt följ, apportering, rutan och dumrutan.

Fria följet –  har kommit på att jag inte kan göra såna där snygga svängar med högerbenet. Blir till att vinkla av redan i luften (nån som förstod det där? *ler*). Provade att sätta ner foten och vinkla, men jag blir alltför rädd om mitt knä. Jaja, nu vet jag ju iaf hur jag ska gå och det funkar ju på hundarna Bella gick väldigt bra idag. Var bara lite strul med förflyttning bakåt, men vi får göra som Carro och Yx, träna invid en vägg så ska det nog bli fina bakåtförflyttningar även för oss

Apportering – Körde med spårlina idag för att få upp farten in till mig. Blir på så sätt mindre tjat och bättre stämning mellan mig och Bella. Och hon fick faktiskt upp farten såpass att det blev galopp. Så nu ska vi köra linapportering ett tag framöver.

Rutan – lite strul på första skicket, hon gick runt rutan och ville inte gå in. När hon väl gick in så ville hon inte lägga sig *morr* Andra skicket gick hon in i rutan fint och la sig rätt ner *yesss* Körde även en tredje gång och då hela momentet, och såååå duktig hon är

Dumrutan – hon la sig snett på läggandet, stannade på sättandet och jag ökade farten när jag var utan hund…. hmmm… nåja, gång nr 2 så gick jag nog saktare när jag var utan hund (att det ska va så tråkigt att gå runt runt), men Bella både la sig, satte sig och ställde sig när hon skulle

När det gäller träningen med Bella så känns det som om vi har kommit till en nivå där de flesta moment är någorlunda stabila. Med det menar jag att det sällan blir några djupdykningar (*peppar, peppar*). Att jag sedan låter mig påverkas av än det ena och än det andra och på så sätt förstör för Bella, det är ju inte hennes fel. Tala om att det kommer bli träning för MIN del i vinter!! Måste verkligen skärpa till mig nu!!!

Att sen Indy visat att hon verkligen kan tända till på en lydnadsplan och dessutom tycker att allt är så superskoj (är det för att hon är så ung och inte vet bättre än? ) gör ju inte saken sämre. Två helt underbara hundar som gillar att jobba, kan det bli bättre?

Just nu ligger dom två sötnosarna och sover för fullt

Imorgon ska Gimli opereras i Söderköping och vi håller alla tummar och tassar för att det ska gå bra. Och att han blir helt återställd efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *