Invaliderna på Gråsten…

det är jag, Carro och Gimli det. Jag har ont i nacken, Carro i ryggen och Gimli i benet… men så länge man slipper ha tratt på huvet som Gimli så får man väl vara glad

Åkte in till klubben i förmiddags, lär vovvarna rejsa på planerna och sen så körde jag fritt följ o inkallande med ställande och ink m ställ o läggande. Farten är inga problem *peppar, peppar* däremot så är ingångarna superfula när det inte handlar om släta inkallningar. Snett läggande har hon oxå. Men det är bara att träna mer…. först och främst så lär det ju hjälpa om man själv kan röra sig naturligt och inte vara stel som en pinne och skrika till av smärta lite då och då…

Min nacke kommer att bli bra inom en snar framtid, men man känner sig ju ändå hämmad av att inte kunna röra sig normalt och denna smärta *isch*. Men så kommer en annan tanke, alla dom med whiplash… som måste gå och ha ont i flera år (hela livet). Hörde på en tävling i somras om en tjej som opererats för sin whiplashskada, dock inte i Sverige utan i USA och hon hade redan känt en förbättring Synd bara att alla inte får tillgång till såna operationer

Efter att vovvarna fått rejsa så kom Carro med Thyndra. Dom körde lite moment från elitlydnaden. Carro ska ju ställa upp med Thyndra i elit i Järvsö. Ska bli väldigt kul att få se Thyndra köra lydnad Även om Bella skulle börja löpa så kommer jag att åka till Järvsö och kolla, dels för att det är kul att kolla på tävlingar och dels för att stämningen brukar vara så bra där

Igår skrev jag in mina mål för 2006 på Afav’s forum. Efter att ha sett andras mål så kanske mina tycks vara lågt satta, men så har jag inte skrivit ut ALLA mål heller… lite vill jag ha för mig själv

Bella:
* uppflytt till högre spår (klart vi fixar det, blir att köra upptag hela våren. Men sen så! )
* 1:a pris i lydnad 3 (det borde gå att få till ett 1:a pris, men det hänger mer på mig än Bella. Så vi får se om jag lyckas skärpa till mig )
* gk anlagsprov viltspår (borde inte vara en omöjlighet, fick ju bra kritik på senaste provet. Men vi måste träna på detta med att det är klöven som är det intressantaste i viltspåret och inte vart spårläggaren gått på slutet… )

Indy:
* 1:a pris lydnad 1 (hon känns relativt ”klar”. Så ett förstapris borde vi få under året)
* 1:a pris lydnad 2 (jo, nog borde vi kunna fixa även 2:an. Ryser dock så fort jag tänker på att det är fjärr med i 2:an… den KAN ställa till med problem för oss)
* uppflytt till lägrespår (spåra kan hon, budföring har vi aldrig kört lydnaden går väl ok… så jo, klart vi fixar uppflytt )
* gk anlagsprov viltspår (här har vi något som jag inte är 100 % på om vi kommer att göra under året. Anledningen är att jag vill vara säker på att hon kan skilja på bruksspår och viltspår. Vill med andra ord ha bruksspåret, som är viktigare för min del, riktigt befäst först)

Sen har vi AD/HD-röntgen för fröken vit. MH står ju också på listan över saker som ska göra 2006. På planeringssidan så har jag skrivit in att vi gör MH i Bollnäs. Det är dock väldigt preliminärt, blir det MH på bra tid i Hudik och att vi kommer med där så tar jag hellre det än Bollnäs. Men då Indy inte är nån ”brukshundsras” så får man ju se var o när man kommer med. Men man kanske kan köra ett litet ultimatum, jag ställer inte upp som fig om jag inte får MH’a min hund, tror ni det funkar?

Har även anmält intresse för att gå kurs för bevakningshundar, så vi får se om vi kommer med (och med vilken hund). Och nej, jag är inte ute efter titeln TJH, jag vill lära mig mer om bevakning/träning av hundar därav mitt intresse. En sak har jag lovat alla runt omkring mig och det är att faktiskt köra bevakning även efter ev. certprov. Tävlingslydnadskurs är jag oxå anmäld till. Vet inte om den blir av, men kommer säkerligen bli väldigt lärorik även om jag kommer få åka en liten bit för att gå på den.

Nog om framtiden, tillbaka till nutiden! Eller dåtiden om man ska vara exakt….

Var ut till Mellanbyn och gosade med valpar idag. Dom är ju så söta och så häftiga. Knepigt att man kan bli så varm inombords av att se små valpar busa med varann Hyper fick följa med ut och bli fotad idag, tror att han tyckte det var häftigt att få se stora vida världen

Själv försöker jag få ihop bilden av att Bella faktiskt varit sådär liten med bilden av att hon i vår förhoppningsvis själv kommer att ha en bunt valpar runt sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *