Släkt hit och dit

Nacken är bättre men fortfarande inte helt fungerande, så det har inte blivit nån träning idag annat än att jag körde ställande med Indy. Plus att jag lät henne ligga en ”tävlingsmässig” platsliggning. Ställde klockan på 2 min, men efter 1,40 så klev den vita damen upp. Men hon är duktig ändå, då jag inte alls tränat platsliggning så mkt som jag borde ha gjort

Bella har inte fått träna nånting alls idag, eller rättare sagt vi tränar ju på metallen två gånger per dag (= hon måste ta den innan hon får mat). Hon gillar den fortfarande inte, men tar den och håller fast så det är ju iaf ett steg i rätt riktning. Nu ikväll så provade jag efter maten om hon skulle ta den och det gjorde hon, så då blev det lite efterrätt i form av skinka

Vattnet har varit avstängt här i huset idag och det är förånansvärt vad beroende (bortskämd?) man är av vatten. Hade bunkrat upp med en massa flaskor och kannor och trots att jag tyckte att jag var sparsam så var det inte mkt kvar när vattenstoppet äntligen hävdes.

Thyndra och Gimli var här under eftermiddagen och en sak kan jag direkt säga och det är att Gimli är totalt knäpp! Han opererade benet för mindre än en vecka sedan men sen han kom på att han kunde stödja på det så är det en väldig fart på honom. Han vill helst hoppa på bakbenen, springa som en tok och jag vet inte allt… jag hade fullt sjå att hålla honom någorlunda lugn *pust*

Jag sitter och forskar på släkten igen, har fått ihop lite nya uppgifter men efter förra veckans bakslag hos skatteverket så vet jag inte riktigt hur jag ska komma vidare (måste ju dubbelkolla de uppgifter jag har). Har dock mailat servicejouren och frågat hur jag ska göra för att få ut de uppgifter jag har rätt att få ut.

Så medan själva personletandet ligger lite på is så samlar jag nu ihop info om yrken, sjukdomar, platserna folket bodde på och såna saker som jag tycker är minst lika intressant som vem som är vem. Det ska finnas en släktbok redan som tar upp en del på min pappas sida, så det blir snart ett besök till x för en titt/lån i boken

Sen har jag fått reda på att en utredning om släkten Hübinette (som jag har i anorna) kommer ut i ny upplaga under 2006 (den som väntar på något gott…).

Jag bävar dock för den dagen som jag ska sammanställa allt material så att det blir användbart för någon annan än mig som ju ”känner” personerna jag har samlat uppgifter om. Blir till att läsa lite olika släktböcker för att se hur man kan göra

Nu börjar jag känna mig svimfärdig så det är lika bra att avsluta här och lägga sig ner (medicinen som spökar?).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *