DISC analys

För några dagar sedan så blev jag tillfrågad om jag ville göra en DISC-analys. Och efter att ha kikat vad det skulle innebära så tackade jag ja. Jag fick svara på 28 frågor med 4 svarsalternativ, jag skulle välja det som passade bäst in samt det som passade sämst in. Det tog ca 10 minuter och en stund efter att testet var klart så kom min analys via mail.

Det man kan säga är att DISC är en analys som beskriver det sätt man beter sig och kommunicerar med andra människor. Det är ingen analys av intelligens, värderingar eller personlighet.

Bilden nedan visar mitt grundbeteende och man kan där se att ett framträdande drag i min pesonlighet är kombinationen av nogrannhet och precision. Jag är oftast lugn och sansad. Jag är en mycket metodisk och eftertänksam person. Och det här är saker som jag tycker passar in bra.

Sedan står det även i analysen att om man har flera DISCfaktorer över 50% så kan man tycka att vissa beskrivningar är lite missvisande. Och en del saker kanske inte beskriver mig rättivst, men det mesta stämmer faktiskt.

disc

 

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Discanalys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *