Det där med ekonomi

Jag har nog aldrig varit så intresserad pengar och ekonomi som man bör. Jag vet hur mycket som kommer in på kontot varje månad och även hur mycket som ska betalas. Jag har några aktier på ett konto, men är inte så aktiv med att köpa och sälja. Så mitt intresse och framförallt min kunskap om ekonomi är inte så stort, detta trots att jag pluggat både företags- och nationalekonomi. Men man kan ju inte komma ihåg allt.

Vad jag däremot vet är vikten av att ha ett sparande. Att ha en buffert om något skulle gå sönder. I slutet av förra året så gav vår tvättmaskin upp, det var tyvärr inget som gick på garantin då den var för gammal. Då det inte var så lång tid kvar tills mellandagsrean så fick vi låna en tvättmaskin för att komma lite billigare undan. Vi hade sparade pengar så att vi kunde köpt maskinen samma dag, men så blev vi lite snåla och ville vänta. Hade inte möjligheten funnits att låna en maskin hade vi varit tvungna att köpa. Och att då veta att man faktiskt kan göra det är en härlig känsla.

Har man inte sparade pengar, eller en lite för liten buffert, och något oförutsett händer så finns alltid möjligheten att ta ett privatlån

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *