Koll på siffrorna

Första gången jag gick en datorkurs var nog runt 1994. Vi fick testa på lite inom officepaketet som Word, Excel och PowerPoint. Senare blev det så att jag tog ECDL (datorkörkort). Då blev det lite mer ingående om officeprogrammen och jag är väldigt glad att jag fått den inblicken i de olika programmen även om jag kanske inte sitter med alla program dagligen så finns kunskaperna där nånstans i huvudet och skvalpar.

Just Excel använder jag numera varje dag och jag klarar mig oftast på de kunskaper jag redan har. Ibland blir det dock att söka efter info och några gånger har jag önskat att jag lärt mig mer på de kurser jag har gått. Kanske är det läge att boka en Excelkurs?

Privat använder jag programmet bland annat till budget och att hålla koll på elförbrukningen. I arbetslivet har jag använt Excel till att bland annat lägga scheman, hålla koll på budget och gjort olika uträkningar.

Det är ett så kraftfullt program som kan hjälpa en med det mesta och det jag gör är bara att skrapa lite på ytan av alla finesser som finns. Största anledningen till varför jag hellre använder Excel privat än att skriva upp saker är för att jag är så usel på att räkna. Skriver jag in vår budget så räknas allt ut på en gång och risken för felaktigheter minskar betydligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *