Hur man planerar en roadtrip i USA

USA är ett drömresmål för många. Där finns allt man kan tänka sig, allt från storstäder, spektakulär natur, fantastiska museum och badorter. Men vad behöver man tänka på om man vill resa runt i USA på en liten roadtrip och se mer än bara ett ställe? Det kan vara ganska överväldigande att planera en sådan resa. USA är inte bara ett stort land, det är även fullt av intressanta människor, platser och attraktioner.

Många drar sig för att åka på en roadtrip med barn, men när allt flyter på som det ska är det fantastiskt roligt att dra med hela familjen på äventyr. Planera packningen, underhållning i bilen, låtlistor, pyssel, leksaker och annat som kan behövas.

Resmål och försäkringar

Börja med att fundera ut vilken del av landet du vill se. Bestäm vilken region ni ska utforska. Kolla på Google Maps för att få en uppfattning om hur lång tid det tar att åka mellan olika ställen. Bestäm om ni ska börja i en stad och sluta i en annan, eller börja och sluta i samma stad. Kolla upp och boka flyg och transfer, samt vilken typ av bil ni ska hyra och om det går att lämna den där ni slutar.

Se till att ni har en reseförsäkring. Skaffa avbokningsskydd och diverse försäkringar ni kan behöva på resan. Man vet aldrig vad som kan hända, och det kan bli otroligt dyrt utan försäkring. Se även till att ni skaffar inresetillstånd i USA. Hur man ansöker om visum USA besökare är oerhört enkelt. Oftast behövs inget visum om man ska åka på semester, utan det räcker med ett elektroniskt tillstånd som heter ESTA. Om ni ska hyra bil behöver du en försäkring för den också. Biluthyrning i USA kommer inte automatiskt med någon försäkring.

Se över era telefoner, hur mycket det kostar att ringa och surfa i USA. Det kan vara värt att skaffa ett abonnemang där man har mycket surf utan avgifter för roaming. Då kan man ringa gratis med appar som WhatsApp.

Attraktioner och boende

Planera löst för de ställen och städer ni vill besöka på vägen. Oftast ser man spännande saker på vägen som man vill stanna och se på, och om man har ett tajt schema kan man missa många sådana saker. Har milstolpar och dagsmål, men låt en del av tiden vara fri. Googla saker som ”roadtrip attraktioner” i den stat ni vill åka till. Ofta kan man hitta mycket mer på så sätt än att läsa reseguider.

Det brukar inte vara något problem att hitta boende i städer, men om man har barn med sig kan det vara skönt att ha bokat boende i förväg. Det funkar bra om man har milstolpar att följa länge vägen, och det kan vara skönt om man aldrig har varit i USA förut. Ni behöver inte boka långt i förväg, oftast räcker det en natt eller två i förväg. Ha med er en bra GPS så att ni kan navigera utan uppkoppling.

Det är inte svårt att planera en resa för familjen i USA, så länge ni håller dina planer och arrangemang flexibla. Se ut alternativa vägar, så att ni alltid kan ta en annan väg om det har hänt något på vägen. Och glöm inte att ta mikropauser ofta så att små ben får springa av sig lite!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *