Dagarna i Haparanda

Att somna efter resan var inga problem om man säger så. Att sitta i bilen i ca 12 timmar gjorde sitt.

Under de tre dagarna vi var i Haparanda så blev det bland annat fika och auktion på Taavolagården. Rekommenderar verkligen att ta en tur dit om man är i närheten. Det är inte ofta glutenfritt fika är gott, men här hade de lyckats. Auktionen var intressant eftersom den gjordes både på finska och svenska samt att det inte var någon slagavgift. Blev relativt billiga saker men inget som vi fastnade för.

Taavolagården

Vi var även över till Torneå några gånger och jag blev helt golvad av hur stort utbud de hade av glutenfria produkter. Att produkterna dessutom var samlade på ett och samma ställe gjorde det hela så mycket bättre. Synd att de var dyrare än i Sverige för annars hade jag köpt på mig en del.

Det blev även ett besök vid Kukkolaforsen. När siken kommer till forsen så orkar dom inte simma uppför på en gång, utan de stannar på vissa ställen. När de står still kan man fiska upp dom med håv. När vi var där så var det några som testade sin fiskelycka, men tyvärr fick de inte napp under tiden vi var där.

Vi var även och kikade på en loppis som var belägen i ett häbre. För att ta sig dit fick man följa en klippt stig som gick över en åker.

Hundarna fick bada i Karsikkojärvi, Sia gillade verkligen det där med vatten och simmade fint. Stoya behöver nog några flera simlektioner innan hon förstår det där med vatten. Jag badade inte, men passade på att gå ner en liten bit i vattnet. Var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara.

 

Järnvägsstationen i Haparanda. Någon persontrafik går inte där nu, men enligt en artikel jag hittade på nätet så bygger man för att det ska gå persontrafik igen.

Vattentornet

Den mindre fina kyrkan i Haparanda invigdes 1967 efter att den gamla kyrkan brunnit ner 1963.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *