Två år

Att tiden rusar iväg blir man varse om varje gång det dyker upp ett minne på facebook. Ta bara detta att det är två år sedan som vi flyttade hit.

En flytt som inte alls var planerad men som visade dig vara det bästa som hänt på så många olika plan. Kommer alltid vara otroligt tacksam för att vi fick flytta hit.

För er som inte har hängt med hela tiden så hyrde vi ett hus förut och för 2,5 år sedan fick vi reda på att huset troligtvis skulle ut på exekutiv auktion, vilket även skedde till slut. Det blev en höst med värdering, kontakt med kronofogden och sökande av boende.

Det sistnämnda gick inte sådär jättebra så vi stod allt närmare plan b – nämligen att flytta in i husvagnen och magasinera alla saker. Men det slapp vi tack och lov.

1 februari 2018 höll vi på att flytta hela natten och jag har för mig att sista lasset gick strax före 03.

Det hade på kvällen börjat snöa och vi lyckades även köra fast med lastbilen vid gamla huset. En av katterna, som hatar förändringar, hade även gömt sig i gamla huset. Vi trodde först att hon hade stuckit ut och försvunnit men det visade sig att hon gömt sig i källaren. Några klösmärken senare så var vi i alla fall på väg.

När vi kom hit med sista lasset så visade det sig att vi drabbats av strömavbrott. Paniken var total då jag trodde att det blivit något fel i och med nytt avtal osv. Att vi hade haft el efter kl 24 tänkte jag tydligen inte på just då.

Starten här kunde med andra ord varit bättre och just strömavbrott fick vi rätt ofta den första tiden. Var lite surt att så fort vi fått upp värmen i huset så försvann strömmen.

Nu är vi mer förberedda och har ved så vi kan elda och en dunk med vatten finns alltid på toa utifall elen försvinner en längre tid. Dricksvatten får vi ordna på annat vis om det skulle bli aktuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *