En pytteliten förbättring

I veckan var jag till arbetsterapeuten igen för femtioelfte gången känns det som. Man vet inte helt hundra vad som egentligen är fel, men utifrån de problem jag har så tror man att en sena och någon nerv är skadad.

Har gjort mina övningar och har nu fått kontakt med ringfingrets topp så det är ju en förbättring. Förra gången jag var hos arbetsterapeuten kunde jag inte röra toppen alls.

Förra gången så fick jag en ortos till ringfingret som jag har när jag sover. Detta eftersom fingret blir stelt under natten och när jag vaknar gör det väldigt ont. Då smärtan har avtagit med hjälp av ortosen så fick jag nu en även till långfingret som även det strular när jag sover. Lite småklumpigt att ha dom på, men känner att fingrarna ”slappnar av” på ett helt annat sätt nu när dom får lite stöd. Testade även med kinesiotejp på fingrarna för att få mindre värk, men tyvärr så satt inte tejpen så bra.

Vissa gånger tar värken över och det är i de stunderna jag drar mig undan, önskar att fingrarna var normala igen och ibland kommer det även en och annan tår.

Sen fick jag några saker som jag ska tänka på, ska till exempel tvätta händerna i varmare vatten då nerverna triggas av kyla, av samma anledning så är det handskar på som gäller ute. Jag ska fortsätta med mina övningar och på dagarna är det väldigt viktigt att jag lever som innan jag skadade fingrarna för att inte riskera att tappa mer styrka och motorik.

Man kan i nuläget inte säga hur lång tid det tar innan jag är återställd, troligtvis handlar det om några månader. Hade jag brutit fingrarna hade det handlat om cirka två år innan fingrarna hade varit återställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *