Projektplanering

Ifjol höst köpte vi vår Volkswagen T3 och jag måste erkänna att jag redan innan köpet hade surfat runt som en dåre på både youtube och pinterest för att få idéer på hur man skulle kunna inreda bussen. Jag har varit tvärsäker till att tvivla till att återigen vara tvärsäker på hur jag vill ha det. Ja, jag skriver jag för även om vi är två om bussen så sköter Johan utsidan och jag insidan. Naturligtvis kommer inredningen att diskuteras igenom, men än så länge så har vi inte så mycket att diskutera om då själva bygget står still i och med att bussen är upplyft och väntar på nya delar.

Det blev kanske ett lite större projekt än vad jag trodde att det skulle bli, men samtidigt är det väldigt lärorikt med allt som ska göras. Tror att det är väldigt nyttigt att vi faktiskt har betraktat det som ett riktigt projekt där vi gjort en planering, vi har koll på utgifterna och framförallt så lär vi oss väldigt mycket under tiden som kommer att vara till nytta längre fram.

Just vad gäller inredningen så har jag skissat upp väldigt många olika planlösningar och något som hjälpt mig är att göra olika 3d modeller av bussen. Det blir så mycket tydligare för mig hur det kommer att bli och vad man kan tänkas behöva ändra på.

Så jag förstår hur bra det är med BIM för att dels se hur allt kommer att se ut, men även kunna göra olika tester på modellen. Det finns många fördelar med BIM och vill du ha lite mer info om vad BIM handlar om så kika in på Byggipedia eller Wikipedia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *