Lasse Åbergs museum

Imorse var det dags för väckarklockan att ringa igen då vi hade bestämt att vi skulle åka och titta på Lasse Åbergs museum i Bålsta. Så det var bara att stiga upp, göra sig klar, rasta vovvar och sen sätta sig i bilen.

Efter att ha gjort kortare stopp i Söderhamn och Uppsala så var vi så äntligen framme cirka 20 minuter efter att museet hade öppnat och redan då fanns det en del besökare både på museet och restaurangen. Museet är väl värt ett besök och det finns massor att titta på! Nu är vi kanske inte så nördiga när det gäller serier men det var intressant ändå och det krävdes att vi gick runt några gånger för att vara säker på att man tittat på allt. Det finns bland annat en äkta Picasso att kika på.

När vi var klara i Bålsta så var det dags att åka till Ikea för att shoppa lite och eftersom Johan aldrig hade varit i Västerås så var det dit vi åkte. Vi passade även på att äta när vi var i Västerås för timmarna hade sprungit iväg lite och magarna började kurra.

På hemvägen så hade vi först bestämt att vi skulle åka vägen över Hedesunda, men så blev det inte. Vi tyckte att det skulle vara roligare att åka gamla E4 från Uppsala så sagt och gjort så åkte vi tillbaka till Uppsala för att sen leta oss fram till gamla E4. Blev positivt överraskad över hur bra vägen var. Sen var det ju lite nostalgiskt att se huset med alla navkapslar och grillen i Månkarbo. När vi sen kom till Gävle så valde vi dock att köra E4 då vi ville komma hem i bra tid.

dagens resrutt
Dagens rutt
Åbergs museum
Blåvitt
Vardon
Schackrutig färg
Trazan och Banarnes cykel
Hemliga Arnes labb
Hemliga Arnes labb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *