Vad gör ni när ni vill fördriva tid?

Både när man är ute och far under semestertider eller när man är hemma så uppstår det ju en del dötid att slå ihjäl, framför allt med tanke på alla restriktioner under de senaste månaderna. Jag tänkte på hur ofta man kände att man hade tråkigt som barn, men att jag idag alltid hittar något att göra innan det börjar krypa alldeles för mycket i kroppen. Det är klart man fortfarande kan ha tråkigt, men det är inte alls samma rastlöshet som när man var liten. Jag började fundera på vad jag faktiskt fyller mina tråkiga stunder med, eftersom jag gör det utan att tänka. Punkterna nedan är nog det jag främst tar till för att undvika att ha tråkigt.

Spelar på mobilen

Okej, den främsta anledningen till att jag inte känner tristess på samma sätt som när jag var mindre är nog för att telefonen alltid ligger i fickan, och att den så ofta glider fram utan att jag ens tänker på det. Det är så lätt att bara surfa runt eller spela olika spel när ingenting annat står på schemat. Senast testade jag ett spel som hette Gonzo’s Quest Slot, som finns att spela på i princip på nästan alla internetbaserade spelsajter, men jag brukar variera ganska så mycket. Det finns så himla många slotspel att välja mellan, till och med flera tusentals!

Det pratas mycket om att vi inte ska vara så fästa vid våra mobiler och, ja, lagom är väl alltid bäst, men varför ska man välja att ha tråkigt om alternativet finns? Därför tycker jag det är ett så bra tidsfördriv när man vill varva ned eller bara behöver en liten paus. Dessutom, när man bor så nära naturen och får så mycket frisk luft ändå, så tänker jag att det inte gör så mycket om jag sitter limmad framför mobilen några minuter då och då.

Promenerar

En härlig promenad måste ju vara både världens äldsta och världens bästa tidsfördriv? Finns det något bättre än en stilla promenad i kvällssolen, tveksamt va? Att jag tar några längre promenader då och då tror jag också är en anledning till att jag inte blir så uttråkad. Jag tror inte jag hinner bli uttråkad för att jag går ut innan rastlösheten hunnit smyga sig på. Det bästa med promenaderna är nog att det känns skönt både för kroppen och själen. 

Träning

Träningen kan kanske egentligen inte räknas som ett tidsfördriv, åtminstone inte för mig. Ibland kan det kännas lite väl mycket som ett nödvändigt ont att träna, men har man väl hittat rutinen så är det ju så skönt att få röra på sig ordentligt. Jag tänker att det ändå får ses som ett tidsfördriv eftersom jag oftast planerar in mina träningspass när jag vet att jag hade haft lite extra tid som jag ändå behövde göra någonting med.  

etfsverige.seBara slappar

Ibland är det faktiskt skönt att ha det lite tråkigt eller i alla fall lite lugnt. Någon timmas soffhäng utan att egentligen göra så mycket är inte alls fel då och då. Några av mina vänner måste verkligen fylla varje sekund av dagen med en aktivitet, men sådan är inte jag. Jag tycker att det kan vara jättehärligt att bara slappa efter att ha slitit hårt. När man slappar kan man dessutom umgås med sina nära och kära, och det måste väl ändå räknas som ett av de bästa sätten att fördriva sin tid?

Vad brukar ni göra för att fylla era luckor i schemat? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *