Hundarna

 


Astrid
Född 2021-06-26
Blandras (labrador)
En väldigt speciell hund som kom in i vårt liv av en ren slump för snart ett år sedan. Astrid som från början hette Bella (inte vi som ändrade namn) gillar att hoppa upp på stolar och tar gärna chansen att sova en stund på kontorsstolen. När hon kom till oss så sa vi att hon inte skulle få sova i sängen, det tog två-tre nätter innan jag inte orkade med hennes gnällande längre och sen dess är det sängen som gäller.

Har i och med flytten till vårt nya hus kommit underfund med att vi har mer än två katter. De andra katterna har accepterat henne även om de inte alltid vill att hon är på dom, men de är duktiga att säga ifrån.

Det ryms en hel del energi i Astrids kropp och det blir en del labberyck.

I himlen

LPII Cefeus Beautiful Bella ”Bella”

2003-12-29
† 2013-11-01
Australian Kelpie

Meriter:
Uppflyttad till högrespår
LP II
2:a pris lydnadsklass 3
MH beskriven med 3:a på skotten
1 pinne agiltyklass 1
1 pinne hoppklass 1

Min första egna hund och hon har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Lärde mig massor om träning och tävling. Hon är den hund som haft mest koll på flocken och varnade till exempel tydligt när vår ökenråtta Astrid var på rymmen. Bella dumpade mig totalt första gången hon såg Johan och var efter det husses hund.

 

 

Korad Tågabo Indiana ”Indy”

2005-03-18
†  2017-09-25
Vit herdehund

1:a pris i lydnadsklass 2
Uppflyttad från appellsök
MH beskriven med 1:a på skotten
Korad
1 pinne hoppklass 1

Tanken var att det skulle bli en schäfer, men det blev en vit herdehund och det har jag aldrig ångrat. En otroligt snäll hund som tyckte att livet var superkul. Sa aldrig nej till att träna och hade sån härlig attityd på skyddsträningarna.   

 
Tyson
† 2018-08-14
Samojed.

En väldigt lugn och cool hund. Gjorde inte många knop i onödan och ibland märktes han knappt. Gillade av någon anledning att tugga på cigarettpaket. Mariekex sa han aldrig nej till. Sommaren var ingen favorit men det var däremot vintern.

Cefeus Snygga Stoya II ”Stoya”
Född: 2011-01-30
† 2021-03-18
Australian Kelpie

En väldigt energisk hund in i det sista. Första sommaren fick hon en bit av sitt öra avbitet. Hade lite svårt för att vara bakom bilar efter det, men hade inga problem med andra hundar. Hatade vatten ända tills sista sommaren då hon verkligen kom på hur kul det var att plaska runt. Gillade att åka husbil och hade en inbyggd klocka då hon varje dag kl 18:30 tydligt visade att det var matdags.

Bring it On Miss Saigon ”Sia”
Född: 2017-03-07
† 2022-09-30

Vit herdehund

Nyaste tillskottet i familjen är Sia. En lite försiktig fröken som försöker lära sig lite om livet på landet. Att det kanske inte är så smart att nosa på elstängslet och att hästarna nog inte är så farliga ändå.

Har under tiden hos oss tuffat till sig rejält. Stoya var en bra läromästare för Sia. Sia älskar bilar och tycker att det är väldigt roligt att åka husbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *