Vårrullar

Vi har köpt vårrullar på en thairestaurang och dom var så små att man fick ha förstoringsglas för att se dom och vi har även köpt frysta vårrullar på affären och testat. Dom var lite större, tack och lov. Men smaken var väl sådär. Godast hittills var de som min mamma gjorde, men kan ju inte be mamma göra mat åt oss ;)

Så därför blev det lite surfande för att hitta något recept, hittade många men inget som jag riktigt fastnade för så därför blandade jag ihop några :)

Det jag använde idag var morötter, vitkål, purjolök, gul lök, hackad chili, köttfärs och glasnudlar. Degen var filodeg. Denna deg hade jag läst en massa hemskt om, det var jätteviktigt att hålla den fuktig annars sprack den, det var viktigt att vara snabb annars sprack den och en massa annat. Sanningen var den att den var inte så farlig, men man behövde varken vara snabb eller hålla den (för) fuktig.

Glasnudlar var en ny bekantskap, jag som aldrig sett en levande manet kan tänka mig att dom liknar glasnudlar ;) Lite genomskinligt klibbiga saker :)

Hur jag gjorde?
Mjukstekte purjon och löken. Tillsatte sen köttfärsen. När den var grynig och klar så tillsatte jag morötter (rivna på rivjärn), chili och vitkål (hyvlad med osthyvel). Så fick det stå i ca 5 minuter. Glasnudlarna tillagade jag enligt paketet, dvs koka upp vatten med lite salt i, ta kastrullen från plattan, lägg ner nudlarna och på med locket. Låt stå i 3 minuter för att sen skölja dom i kallt vatten och klippa mindre delar.

När röran var klar så vände jag ner glasnudlarna. Och det var här som jag gjorde ett misstag, jag lät inte röran svalna utan la dom på filodegen direkt. Det gjorde att degen sprack lite grann. Så det var bara det som gick ”fel”. Sen räckte det inte med vatten som lim, skulle använt uppvispad äggvita.

Friterade vårrullarna i fritös på 180 grader tills de hade bra färg.

24mars2
Vårrullsinnehåll :)

24mars
Rullarna innan fritering

24mars1
Friterade och klara :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *