Förbannade katter!

Jag blir så evinnerligt less på dessa katter och för all del deras slapphänta ägare som låter katterna springa vind för våg. Dom få hundra meter som jag har flyttat har gjort att det faktiskt är färre katter runt huset. Och jag har kunnat tagit prommisar utan att se en enda katt, men nu ikväll så råkade vi ut för två små hemska djur.

Ja, jag säger hemska, för istället för att springa iväg eller stanna (brukar ju vara så katterna gör) så fräste katterna samtidigt som dom gick närmare hundarna. Hundarna levde rövare i kopplen och jag var väl likadan *fniss* Nåja, varken hundar eller katter blev skadade, men jag blir sååååå arg att det finns folk som bara släpper ut djur sådär.

Nu är inte jag nån kattmänniska alls och har aldrig varit, men skulle jag mot förmodan ha katt så skulle det bli en innekatt, dels för att folk kör som idioter på gatorna utanför och dels för att det är rejäla fighter mellan katterna. Jag skulle inte vilja riskera min katt. Detsamma gäller detta med kattbajs och kattkiss. Visst, kisset kan man inte göra så mycket åt, men när katterna hoppar upp i barnvagnar och kissar. DÅ är måttet rågat för mig!

Om man som hundägare lämnar en hög så är det många som reagerar, varför reagerar ingen när det gäller katter??

————-

Igår körde vi uppletande och budföring. Jonna och Joline var här så dom fick vara mottagare på en hund var. Båda vovvarna skötte sig fint på budföringen och lite mindre bra på uppletandet. Men både hundarna och ja är ju lite ringrostiga efter vintervilan.

Lydnaden som jag körde sen var helt gudomligt bra! =) Bella och jag förstår varann på ett helt annat sätt nu än förut. Är sååå skönt. Vi, eller rättare sagt jag, jobbar på att tycka om fria följet.

Det blev uppletande även idag, nu inte i skog utan i halvhögt gräs med folk som promenerade förbi (stod vid en gångväg). 5 föremål utlagda och 5 funna av båda vovvarna =) Bella jobbar på fint medan Indy mest bara springer och råkar få föremålet i näsan.

Blev lydnad efteråt och det gick bara bra även idag =)

———–

Surre har flyttat tillbaka till Pia, detta skedde i onsdags. Jag hade hemskt gärna behållit honom om det inte vore för att jag redan har två hundar. Det blir för mycket med tre hundar som är så nära i ålder. Men en helt underbar liten vovve är han =)

Något internet att tala om har jag fortfarande inte, sitter just nu och surfar på mitt 28k’s modem, så väntar er inte att jag ska uppdatera hemsidan mer än att jag skriver här *s* Jag sa till pappa igår att hans 56k’s modem känns som rena rama bredbandet *ler*

GRATTIS till alla er som varit och fortfarande är ute och tävlar!! Mer om vem som gjort vad hittar ni på Cefeus hemsida (www.cefeus-kelpie.com).

I tisdags var jag på första träffen på tävingssekreterarkursen, det mesta som vi gick igenom visste jag redan. Men jag blir ändå lite skärrad när jag tänker på att man ska ha minst 75 % rätt på det skriftliga provet för att klara sig. Hua, blir till att plugga regler. Räkna och upprätta resultatlistor ska vi också göra (för hand), sen ska vi få prova på att fixa det med hjälp av datorn. Men det har jag lite mer koll på. För det programmet har jag laddat ner förut och suttit och lekt med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *