Förmiddagsträning

Var träning hos Marie idag, gick bra att träna i trädgården men jag är rädd för att är vi där fler gånger så får jag nog betala för de buskar och träd som Indy rusar in i

Marie hjälpte mig med vittringen för Bella. Första gången blev tävlingslik sånär som på kommenderingen, Bella sprang ut, kollade av, funderade lite och tog rätt pinne. Det var relativt högt gräs så pinnarna syndes inte och det är bara bra, då blir det nosjobb och inte ett jobb för ögonen Andra gången la jag ut ”min” pinne” själv. Nu var Bus lite okoncentrerad och sökte pinnarna på närmare håll, men tillslut så hittade hon fram och efter lite tveksamheter så tog hon rätt pinne.

Körde konen sen, har inte kört Bella så mycket bara på att sända till konen, utan det har mest blivit rutan. Men när jag nu börjat med apporteringsdirrigering så tänkte jag att det kan ju vara bra att få upp både farten och säkerheten till konen.

Indy var som en kalv på grönbete, helt flängig och slängig i kroppen, men trots det så lyssnade hon rätt bra på mig. Körde även sändande till konen med henne. Det har jag gjort mer med henne än med Bus. Apportering körde vi oxå, kul att se att hon kunde koncentrera sig trots att Marie och Zera var nära. Däremot gillar jag inte Indy’s gripanden, hon lägger apporten så långt ut i munnen, men jag tycker det ser så osäkert ut så jag vill ha den längre in (att man ens funderar över såna saker *ler*).

Stadga i ställande körde vi också. Indy har ju det problemet att hon flyttar någon tass när jag går tillbaka så det var det vi tränade på idag. Jag ställde henne, gick ifrån och sen så gick jag tillbaka och belänade när hon stod still, alternativt att jag gick runt henne, sicksack mot henne osv.. bara för att få henne att stå kvar oavsett vad jag gör.

Indy och Zera fick busa med varann, gick bra till en början, dom sprang som dårar efter ena långsidan i trädgården. Men när Indy blev trött då blev Zera sur, för hon ville ju busa mer. Tur för Indy så löser hon ju päls nu så Zera fick bara en massa Indyhår i munnen *ler* Bella gjorde samma misstag för nån dag sedan, hon blev sur på Indy skulle bita henne och allt slutade med en Bella som spottade ut vita hårstrån *s*

Bella hon fick finna sig i att vara instängd när Indy och Zera busade. Sen slog Bus dövörat till när Carl kom ut, hon ville inte alls lyssna på vad vi sa åt henne, utan hon var helt fascinerad av denna lilla varelse och snabb som den vessla hon är så gav hon honom en rejäl puss innan vi hann reagera. Han blev tack och lov inte alltför förskräckt av det. Vem vet kanske blir han kelpiefrälst som äldre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *