Glad midsommar!

Jag och vovvarna önskar er alla en glad midsommar!!!

Tyvärr är inte vädret det bästa här, men det kanske blir ändring på det?

Började tänka lite på träning igår efter att jag anmält Bella till lydnaden den 18 juli. På ett sätt så har jag förstått att nånting kan jag inom detta med hund annars hade vi inte varit i klass 3, samtidigt så fick jag en känsla av att jag borde nått högre eftersom jag tränar i stort sett varje dag.  Med andra ord så måste vår träning vara dålig, med fel kriterier och fel utgångsläge på momenten. Eller är det bara så att vi har nivån och kunskapen som krävs, men att allt bara skiter sig på tävling pga mina nerver och icke-existerande rutiner?

Resultatmålen för hundarna är borta och istället satsar jag på vissa uppgiftsmål. Som att jag tex ska bli lugnare, att platsliggningen ska fungera med Indy innan nästa start, att fria följet med Bella ska bli bättre. Det som går igen i allt är ju att jag måste ändra attityd till träning och framför allt tävling. Hundarna kan ju inte prestera bra om jag inte skärper mig.

Läste lite i Niina och Kenths bok igår innan jag somnade och kom fram till att jag, för att få ett bra fritt följ, måste börja om med det momentet. Att jobba med sättanden, starter, kontakt osv på ett helt annat sätt än vad vi gör nu. Tillbaka till grunden alltså

Trots alla tankar så blev jag mer taggad än nånsin att faktiskt ändra träningen och se till att det blir en ändring på attityden. Förr har jag i stort sett grävt ner mig när jag fått likande tankar om att ”jag är en usel tränare” osv… såna funderingar kommer man få med jämna mellanrum, men det ska inte få mig att vilja gräva ner mig och sluta träna (såna perioder har jag haft då jag inte velat göra nånting som har med lydnad att göra…). Har även märkt att jag får färre ”jag är usel” perioder när jag skriver träningsdagbok och sätter mina tankar på pränt i den boken. Dels för att jag då får ut alla tankar, men även att jag ser hur långt vi har kommit.

Första kennellägret så fick Pia och Maud jaga Bella för att Bus skulle komma till mig när jag släppte lös henne. Idag går Bus lös på 90 % av alla prommisar och har inga som helst problem att strunta i andra hundar, katter eller människor på dessa prommisar. Vem kunde tro det sommaren -04

———————-
Skippade den planerade grillningen idag och stannade hemma, kanske kände jag på mig att kvällen skulle sluta i feber??

Tränade vovvarna ett kort pass inne. Med Bus blev det starter i fritt följ, fjärr och metallen. Indy fick träna på att ligga plats med huvet nere samt bakdelskontroll i fria följet. Har en massa filmer på datorn som jag ska fixa till och sen ska ju nya sidan komma ut oxå nångång, just nu jäklas det lite så det får vänta ett tag till (jag gillar inte att vänta, för jag är faktiskt redan less på den nya designen, men nöjd blir man väl aldrig…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *