Dagen som gick

Idag har vi gjort – just ingenting. Är bara så glad över att det inte blev nån spårning idag, för jag har haft sååååå ont i huvudet Och inga värktabletter hemma och inga pengar att köpa några för har man heller. Men efter frukost så la jag mig och sov i ett par timmar och huvudvärken hade inte försvunnit helt men iaf minskat lite

Jag och vovvs gick ner till centrum idag och slappade lite (jag läste lite i en klickerbok jag fick idag), sen blev det träning. Metallapport för Bella och platsliggning för Indy.

Vad gäller Bella’s metall så körde jag utan kommando, bara kastade apporten och när hon tog den så klickade jag. Känns fortfarande som om vi vilken dag som helst kan få ett bakslag vad gäller detta moment så jag är oerhört försiktig när det gäller att lägga på krav. Har en stark känsla till att det var det som förstörde momentet förut. Men även om jag är medveten om att vi kan få bakslag så är det väldigt härligt att hon nu tar den

Indy fick ligga platsliggning (”plats” = huvet nere). Hon fick ligga i 15-45 sekunder och belönades med boll. Detta med huvet ner tror jag starkt på så det gäller bara att säga åt henne nästa gång hon får ligga bredvid andra hundar.

Fick frågan i helgen om det inte var jobbigt att inte ha ett så ”viktigt” moment som platsliggning. Och visst är det jobbigt med tanke på att allt hänger på mig. Jag har utgått från att hon kunnat ligga, men hon har ju aldrig känt någon trygghet/vits med att ligga ner. Och det är ju mitt fel att det blivit så. Samtidigt så lär man sig ju så mycket av att lösa olika problem som man får på vägen. Hade allt gått spikrakt uppåt så hade man ju inte lärt sig något.

Indy älskar att träna och det spelar ingen roll om det är lydnad, spår eller uppletande som står på schemat. Hon byts ut från den lugna vovven hon är i vardagen till en speedad version Och liksom med Bella så tror jag att Indy kan gå långt. Det som gäller nu är att först och främst få ordning på platsliggningen (ev kommer jag köra någon lydnadsklass 1 och avstå platsen) och sen ska jag ju få ordning på mina nerver.

När det är gjort har jag två ”farliga” hundar på tävlingsplanen

Motivet till det pussel jag lägger är slottet i Chambord, Frankrike.

Mitt ”pusselbord” med viktiga saker som bild på vad det hela föreställer, måttband för att hålla sig inom ramen för hur stort allt ska vara, vattenglas samt mobiltelefonen

Inte såååå mycket kvar nu…

Har hört så många gånger att man ska våga förlora för att kunna vinna. Jag tror ärligt att jag idag inte vågar vinna. Antijante är något som jag måste försöka leva efter

Antijante

Du ska tro att du är enastående
”Lär dig tycka om dig själv – utan att bli egoist.
Man kan inte allt men man kan lära sig

Hmm… blev bakläxa redan på första punkten. Hur lär man sig tycka om sig själv?

Du är värd mer än vad du tror.
Det finns ingen som du. Bara du är du.

Är på ett sätt bra att det inte finns fler som jag *fniss* Samtidigt så har jag svårt att tycka att jag är värd så mycket.

Du kan lära dig allt
”även om det tar tid. Det är din motivation som styr.

Den här punkten är jag överens med, gillar att lära mig nya saker inom de mest knepiga områden ibland *s*

Du är bra.
Vi är olika och bär på olika sanningar.

Jag bra? Ojoj… DET har jag som sagt svårt att tänka mig, eller njae… har svårt att tillåta mig tycka det

Du vet mycket.
Du kanske har ett intresse som du vet mer om än andra.

Råttors genetik är jag en hejare på, men hur användbart är det

Du har mycket att vara stolt över.
Du har många positiva egenskaper.

Tycker man inte om sig själv så tror man inte att man har några positiva egenskaper.

Du duger.
Ha inte för höga krav på dig själv.

Hehe… jag vill kunna mycket och vara bra inom områden som jag är nybörjare inom, så det blir ett ekorrhjul att jag har för höga krav och mår dåligt för att kraven just är för höga.

Le och skratta,
”Det är smittsamt”

Är väl inte direkt någon ”glad” person, men le och skratta kan jag faktiskt göra. Om jag finner anledning till det

Någon bryr sig om dig.
Kan du ta emot beröm? Ger du beröm?

Har svårt att ta emot beröm, men börjar bli bättre och bättre på det. Beröm ger jag (hoppas jag)

Du har kunskaper att lära ut.
Lär andra om t.ex. dina intressen som hästar, motorcross, inlines m.m

Folk orkar bara lyssna en del av allt hundprat och råttprat ju *fniss*

Ur boken: Tänk Positivt av Björn Ringom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *