Kompass i skogen?

Nånstans i min dröm hörde jag mobilen ringa… blev lite halvt besviken när jag upptäckte att det inte var någon dröm Det var Carro som ringde och undrade om jag hade lust att träna idag och det hade jag, så vi kom överens om att det skulle bli spår idag.

La ut ett appellspår med 5 pinnar + slut till Indy samt ett längre spår med 7+slut åt Bella. Under tiden spåren låg så åkte vi iväg och körde upplet.

Gimli hjälpte som vanligt till med att valla rutan och jag säger sen att jag kan gå först med Bella. Så jag ”klär” på henne och när vi nästan har kommit fram till rutan säger Carro att det är väl lite dumt att låta löptiken gå först. Och jo, det är det ju. Fattar inte att ingen av oss tänkte på det innan, men men, hon hann ju iaf inte skickas ut i rutan. Uppladdningen för Bella bestod sen i att skälla hela tiden när dom andra körde upplet och jag trodde att hon skulle vara superhet när det var hennes tur.

En annan som skällde var Indy, det är en av de första gångerna som hon kör med andras föremål. Första föremålet så var det nog mer tur att hon hittade den. Vid andra så jobbade hon lite mer och då valde jag att bryta. Var helt enkelt rädd att det skulle gå åt helskotta om jag skickade henne en gång till.

Så till mitt bruna, skällande monster. Rätt taggad var hon, hon tog en eller två tokrundor runt rutan men sen så började hon slå på nosen och vips så hittade hon grejerna Alla 4 föremål och jag är såååå stolt Hon började förövrigt med det föremål som jag trodde hon skulle ha svårast för. Men kanske är inte plast lika äckligt som metall

Tillbaka till spåren och Carro går ut med Hyper, jag fotar lite men då Bella gav sig på Indy i bilen så valde jag att sela på Indy och ta spåret. Som tur var hade jag handskarna med och eftersom jag gillar linan så mycket så blir det nog att köra med handskar, annars måste man ju släpa med olika linor.

Indy fick spåret i nosen på en gång, så det blev en blandning av direktpåsläpp och upptag. Hon tuffade på rätt bra i spåret, men slog rätt så rejält. Jag blev så stolt över mig själv för att jag inte styrde henne åt nåt håll, för ni vet ju hur det brukar bli då

Alla pinnar funna och hon hade nog kunnat gå ännu ett spår om hon fick. Att slå som Indy gjorde idag är något som jag är lite ovan vid, Bella brukar hålla sig relativt nära spårkärnan. Sen är Indy’s nos nästan kloss i backen medan Bellas är i luften. Men olika hundar är olika, bara för matte att lära sig

Så till Bella’s spår. Högerupptag och hon gick åt rätt håll!! Det var första spåret i år med riktigt upptag så jag är väldigt impad av henne. Fram till första pinnen jobbade hon bra, men sen la hon bara av. Hon testade lite olika håll, men efter ca 10 meter så gick hon tillbaka. Så jag klev av spåret och gick tillbaka till början (jag hade börjat virra bort mig vart spåret eg. var).

Den här gången gick det lite bättre och hon hittade ytterligare en pinne, men sen var det återigen bara ”promenad”. Vid det här laget hade jag virrat bort mig totalt och började känna paniken komma krypande, men så hörde jag ett svagt ”voff” nämligen Gimli som skällde och då vågade jag traska vidare.

Ingen bra spårdag för Bella, men man kan väl inte vara bäst på allt? Dessutom så kan jag säkert skylla en del på löpet oxå

Tre av våra hundar, Dexter, Hyper och Indy, ska snart göra MH. Så vi åkte till klubben och körde lite skotträning. Hyper hörde nog knappast skotten, Dexter han hörde dom men visade ingen rädsla. Får han bara vänja sig så ska det inte vara några problem. Indy hon började med att inte höra dom, under passivitet så ryckte hon iaf lite på ett öra.

Blev race för dom tre unga vovvarna och efter det platsliggning. Inte den bästa uppladdningen för Indy’s del som ska ha huvet i backen. Tyckte det var lite väl att tvinga ner huvet när hon hässjade så mkt. Så hon fick ligga med huvet uppe och jodå, hon klev upp. Hon låg även lite oroligt på platsen och bytte position ofta. Så nästa gång ska det inte bli spring före och huvet ner, så ska det nog gå bra

Är glad ändå över att hon låg så pass länge som hon gjorde. Ett litet framsteg, men dock ett framsteg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *