Lydnad och vallning

Vid 11-tiden idag så blev det lite lydnadsträning för mig och vovvarna tillsammans med Marie, Carl, Zera och Daisy. Var lite nervös innan, men ingenting under träningen!!!

Indy:
Rutan – la ut targeten första gången, men tog bort den sedan. Hon hade fin fart och bra placering. Lite extra träning på inkallningen blev det. Fortfarande problem att möta upp på min vänstra sida när jag har högra sidan åt henne.

Fritt följ – hon höll både position och kontakt fint trots att jag var lite taskig och gick mot Zera och Marie.

Platsliggning – la henne ensam men med rejäl störning i form av en tränande Zera. Indy låg fint och lyfte bara på huvet några gånger. Men hon klev inte upp

Apportering – hon ville inte döda apporten idag, men slarvade vid några gripanden.

Bella:

Rutan – Bra fart både dit och tillbaka, fin placering och läggande rakt ner. Helt enkelt superbra!

Fritt följ – Ett test mer för mina nerver än för Bella’s träning. Gick riktigt bra. Fin kontakt, snabba sättanden. Stegförflyttning bakåt börjar hon komma på att man inte måste studsa upp på första steget. Har sen märkt att jag helt börjar stegförflyttningarna åt höger, sen vänster, sist bakåt. Dags att variera sig!

Metallapportering – Tvekade lite första gången, men sen ut och tog den samtidigt som hon faktiskt såg riktigt glad ut

Inkallning m ställande – njae… gick inte så bra idag. Visserligen stannade hon, men stadgan i ”stå” fanns inte riktigt där idag.

Ställande – samma sak här, snabbt ställande men stadgan var som bortblåst.

Förutom detta så blev det lite kryp, höger, vänster o lite annan ”struntträning”.

Hundarna gick bra och jag var inte nervös, eller rättare sagt jag var inte nervös så då kunde dom gå bra, för det är väl så det är?

Ikväll bär det av till Sundsvall för vallning, ska verkligen bli roligt att få se och lära mer om vallning Mer om hur det gick får ni reda på ikväll

Fick precis ett mail att jag numera är medlem i Klickerklubben, så imorron ska jag kika igenom de tidigare månadernas övningar Lär väl bli ett väldigt klickande här hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *