Måndag

Tävlingar på klubben i helgen och jag hade utsett mig till fotograf

LÖRDAG:
Klev upp vid 7 för att ge vovvarna mat och ut och rasta dom, åkte sen till Vintergatan för att få frukost och hämta Jonna och Joline. Sen bar det av till klubben. Var lydnadstävlingar idag. Eftersom jag inte ville störa alltför mycket så stod jag med domaren och skrivaren, vilket gjorde att det blev motljus på de en del ekipage.

Vi åkte innan klass 1 (sist) var klara, den här gången bar det av ut till Pia och fotning av valpar. Döm om min förvåning när Joline bara räknar till 8 valpar. Själv räknar jag två gånger och fortfarande bara 8. Ropar på Patric och frågar om det är någon av valparna som dött. Näe, sa han. Men just då ser vi att det rör sig under ett lakan. Och där var nummer 9! Behöver jag tala om att jag blev rätt lättad?

Efter fotningen så åkte vi till Frasses och köpte lunch, sen hem och ta ut hundarna. Vi valde att ha en Frassepicknick, Bella som älskar strips låg vid mig och dreglade mest hela tiden

Kvällen avslutades med pusselläggande och lite bildredigering

SÖNDAG:

Blev sovmorgon idag eftersom det var högrespår. Vi åkte in till klubben lite väl tidigt ändå, för det tog väl en timme innan ekipagen kom och körde lydnad, men det var rätt skönt att sola lite

Bruks innebär två domare och jag valde att stå med domaren som hade solen i ryggen… så bilderna bör ha blivit bättre. Har faktiskt inte kollat på dom än

Två dagar ståendes nära domare har gett mig massor av tips om hur man kan träna och vad dom egentligen tittar på. En del förare lärde jag mig väldigt mycket av också, inte minst Thord Nyström med sin irländska röda setter Eel Garden’s Irish Toddy. En mer positiv förare trots att hunden inte presterade sitt bästa har jag nog aldrig sett

Blev picknick idag igen, men den här gången med äppeljuice och mackor. Vovvarna var glada över att få komma ut men mindre glada när jag och J&J åkte iväg igen.

Kvällen avslutades i Vintergatan med 2 timmars bad, grillad kyckling och ungsrostade grönsaker, samt några omgångar kubb (Jag och mamma mot Joline och pappa, tror faktiskt att mamma o jag vann).

IDAG:

Supertråkigt väder har det varit hela dagen, jag åkte på eftermiddagen ut till Vintergatan för att lämna bilen där (mamma’s bil alltså, min får jag väl  nångång ). Kollade en del på tv innan jag började känna mig lite rastlös och ville hem. Hade ju en massa bilder att gå igenom.

Som vanligt när jag fixar med bilder så blir jag rätt trött på dom efter ett tag och gick då ut och tränade hundarna.

Bella:

Rutan – kör med target (dvs mini musmatta), mest för att få in stabilitet i placeringen. Ska dock ta bort musmattan nästa gång. Körde många rutor, en del hela, en del bara med ställande, en del med läggande och en del bara att hon skulle in i rutan. Är väääääldigt nöjd med rutorna! Fart både ut och tillbaka, samt bra placering och läggande rakt ner, kan det bli bättre?

Inkallande med ställande och läggande – sååååååååååå snyggt!!!!! Full fart och tvärnit till ställande, sen full fart igen och pang i backen!!

Metallen – är jag nöjd med även om hon faktiskt tvekade lite på att gå ut. Hon tvekade inte att ta den, sen är det mer fart tillbaka än ut. Men men, hon tar den iaf

Är supernöjd med träningen och är det nu så att vår kontakt och samarbete är dåliga så var det inget som märktes idag. Min bästa Bus

Indy:
Fritt följ – försökte klura ut hur jag ska göra med armarna, men hon blev bara hetare och hetare för varje ändrad armställning, så jag återgick till den gamla Efter lite bakdelskontroll så lugnade hon ner sig och gick riktigt fint.

Rutan –  samma sak här som med Bella, kör med target och varierar vad dom ska göra. Indy har en förmåga att ”glömma” bort rutan om den står för långt bort, sen är hon dålig på att komma upp bakom mig om jag går åt höger (dvs i inkallningen så vill hon gärna gå framför mig och backa in i rätt position).

Platsliggning – först 2 min själv, sen 1,5 min med Bella bredvid. Sen med Bella bredvid som kallades in. Sen fick vi störning i och med att en människa gick förbi på nära håll. Och inte en enda gång klev hon upp!!! Hon reste huvet lite, men klev aldrig upp!!!!

En duktig Bus och en duktig Indy –  världen är bra underbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *