Surt sa räven

och rätt sur är jag nu… anmälde ju Indy till MH igår efter att ha pratat med RUS ansvarige på den klubben. Fick då reda på att det inte gick att säga om MH’t var fullt eller inte då anmälningstiden inte gått ut. Samma person har dock sagt till Indy’s uppfödare att är fullt på alla MH året ut. Att RUS ansvarige dessutom var väldigt förvånad över att få en sån fråga av mig gör mig mer förvirrad.

Varför säger man en sak till en människa och en helt annan till en annan?

Med den otur jag har så har jag väl precis slängt iväg 485 spänn som jag hade kunnat använda till något annat (får ju iaf tillbaka 350 om vi inte kommer med, resterande pengar är för appellen dagen efter). Har iaf kollat upp annat MH och mailat och frågat om det finns plats (på en annan klubb).

Jaja, det är ju tur att det inte är någon panik med varken start i appell eller MH. Men det hade ju vart skönt att ha iaf MH’t gjort i år. Annars blir det till att anmäla till första bästa MH nästa år.

Valpfotning och träning blir det idag, hur skönt är det inte att ha bil då så man kan åka iväg när man själv vill?

Glömde ju berätta vad Indy gjorde igår när jag körde uppletande med Bella. Indy biter ju av koppel så dagen till ära så fick hon ha ett kedjekoppel på sig. Detta tålde dock inte så mycket som det var utlovat, för Indy slet av det! Finns hittills bara en sak som stoppar denna vita Houdini och det är en lång kedja som jag naturligtvis inte vet var jag har just nu.

SENARE:

Jag hittade kedjan!! Så på kvällsträningen på klubben så fick Indy sitta fastkedjad och det tyckte hon inte om..

Efter att jag fotat valparna tidigare idag så åkte jag till klubben och körde lite lydnad med vovvs. Bella var rätt taggad men skötte sig fint. Körde bla metall, fritt följ och ett suuuuuuuuuuperfint inkallande m ställ o lägg

Indy var inte alls taggad… och hon lyssnade inte heller så värst bra… blev lite diskussioner bla om hoppet. Där hon inte alls ville hoppa tillbaka.

Körde lite k-fält med båda vovvs och det gick faktiskt bra.

På kvällen var det dags för träning igen, den här gången så körde jag metall, fritt följ, höger o vänster o baklängeskedjning på framåtsändande. Mest stolt är jag över att jag faktiskt vågade träna inför andra. Ett litet steg i rätt riktning för mig

Med Indy blev det fritt följ, inkallning, apportering, platsliggning och hopp. Hon var myyyycket mer villig att lyssna på kvällen. Och jag är riktigt stolt över att hon låg så fint, nu gick jag visserligen inte så långt ifrån henne. Men hon var inte orolig på nåt sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *