Tas man för givet – rätt att kräva betalt?

Dagen igår var en blandning av olika känslor, förmiddagen var riktigt intressant. Veterinärbesiktat valpar har jag vart med och gjort förut, men jag blir lika förvånad varje gång över att jag klarar av att se på när dom får sprutor. Samma med Dexter, och där kom det till o med lite blod. Nåt som i vanliga fall gör att jag mår illa och är svimfärdig. Men det kanske är en annan sak när man håller i en kamera? Mer dokumentärt och mindre personligt?

När jag åkte hem från träningen igår så såg jag ut så här –> Inte för att träningen hade gått dåligt, det lilla jag tränade med Bella gick superbra (metallen) och Bus fick även köra agility med Marie och det gick faktiskt skapligt Men det är det här med vad jag och mina tjänster egentligen är värd. Får jag som total amatörfotograf ens tänka på att be om nån slags betalning för det jobb jag lägger ner? Eller ska jag bara fortsätta fota för att jag tycker att det är roligt?

För roligt är det, jag kan inte säga något annat om det. Men samtidigt så är det inte bara fotningen som ska göras, man ska välja ut de bilder man vill ha, fixa till dom och ut med dom på hemsidan. Ett jobb som tar sin lilla tid. Ett jobb som jag kan tycka väldigt mycket om ibland men andra dagar så vill jag inte se åt en kamera eller dator (vilket gör det problematiskt med tanke på vad jag går för utbildning ).

Vad tycker ni: får/ska jag ta betalt (i någon form) för att andra använder sig av mina bilder? Eller ska jag bara tacka och ta emot att andra vill ha mina bilder på sin hemsida?

Förytdligande: att jag inte kan kräva betalt när jag fotar på eget bevåg förstår jag. Men om folk ändå vill använda dom bilderna. Får/kan jag ta betalt då?

Vill ni inte svara här i bloggen så maila mig gärna på info@arracs.net För jag är väldigt intresserad av att ta del av andras tankar

Jag vet att det är mitt eget fel att jag tas för givet, för jag säger ju aldrig nej när folk ber mig om saker. När ska man bli ”vuxen” nog att göra det tro?

Nog om detta för ett litet tag
—–

Tänkte försöka komma iväg och träna lite ikväll, men om det blir på klubben eller nån annanstans har jag inte funderat på än. Får väl se om jag ens orkar med nåt efter att ha burit in stoooora råttburen till förrådet samt ”möblera” om i det samma (förrådet alltså ). Den stora plåtråttburen kommer att användas som hylla i förrådet, då antalet rådisar här hemma inte gör att den behövs i lägenheten. 4 råttor behöver inte en bur som är 2m*70cm*80 cm

Kl 11:24

Har nu ringt Meta Carlsson (som har hand om MH i timrå). Pengarna som jag har betalat in kommer att behållas av Timrå, låter hemskt eller hur Men det beror nämligen på att jag då kommer att få gå på nästa MH Så med andra ord, har jag väldig tur så kommer Indy iväg på MH redan i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *