Hopplöst?

Att kameran har felat har jag och även andra märkt. Har dock inte kommit mig för att kolla upp det mer noggrant. Men idag så gick jag först till Expert, där visste dom ingenting men tyckte att jag kunde komma tillbaka senare då en medarbetare som kunde kameror kom in.

En timmes väntetid så jag gick till Fototjänst. Där kunde han dom tog emot mig inte så mycket om digitala kameror, men han utgick från en analog och kom då fram till att det är slutaren som bråkar. Han sa att det bara är att komma in med garantilappen så skickar han iväg kameran till Nikon.

Tillbaka till Expert och där mötte jag en människa som var mer okunnig än jag själv. Jag började med att visa en bild så han skulle se skuggan, sen sa jag att ”det spelar ingen roll vilket objektiv jag har det blir ändå skugga, så det måste sitta i kameran och troligtvis är det slutaren”. Han vände och vred på kameran och kom sen med ”jadu, det måste ju vara något i kamerahuset som är fel”. Ehhh… det var väl det jag sa?!

Naturligtvis så hittar jag inte kvittot, så jag har bara en oifylld garantisedel *suck* Har återigen mailat Nikon och frågat om felet samt hur mycket det kan tänkas kosta att fixa till den. Är såååå typiskt för nu är det ju istort sett lika bra att lämna kameran hemma på söndag. Går ju inte att fota snabbt med den….

Det filter och filmladdare som jag köpte förra veckan har nu kommit. Filmladdaren måste jag hämta på macken så det får bli senare, just nu måste jag äta nåt innan jag svälter ihjäl

SENARE:
Jag svalt inte ihjäl Däremot känns det som om jag skulle kunna deppa ihjäl mig nu… allt känns så botten, med trasig kamera (tack och lov att kameran jag sålde inte var trasig, var bara nån dum inställning som gjorde suddiga bilder). En skadad rulle film och ett försök att desperat fota klart uppgifterna till i morron. Får väl se om jag lyckas bättre med den rullen.

Filmladdaren är hämtad och jag köpte även nya rullar film. Det är nog första gången nånsin som jag köper filmrullar Men nångång ska väl vara den första

Hade faktiskt en liten kompaktkamera när jag var mindre, men att använda den gillade jag inte alls. Tänk hur man kan ändra sig. Nu är jag ”galen” i att både fota digitalt och analogt. Det analoga kanske mest för att jag gillar det där med att framkalla själv o stå i mörkerrum. Naturligtvis är drömmen att jag kan ha ett eget mörkerrum. Har ju plats så det räcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *