Kamerauppdatering

Har försökt få tag i supporten på Nikon utan resultat. Kontaktade en fotoaffär som även reparerar kameror, dom sa att det var sällan som slutarmekanismen går sönder (vet inte riktigt vad jag ska tro, då det finns många såna historier på nätet och tydligen är slutarna bara gjorda för x antal användningar). Men det är ”bara” att skicka in kameran och betala 500 kr för kostnadsförslag. Skulle det bli reparation så ingår det beloppet i kostnaden.

Eftersom jag hört att ett byte av slutarmekanism på Nikon D70 (iofs storebror till min kamera men ändå) går på runt 2000 kr så hoppas jag innerligt att denna verkstad har rätt och att det är ett skitfel med mindre kostnad som följd. Men har man sån tur?

Har kontaktat andra verkstäder per fax och mail så jag hoppas få svar inom de närmsta dagarna. Ivägskickning av kameran kommer inte att ske förrän den 18 oktober, då jag får pengar.

Nåja, på nåt sätt ska det lösa sig. Tyvärr medför detta att jag blir lite handikappad på söndag då jag ska fota agilitytävlingen på klubben, kommer ta med min Nikon, men även köra med analoga kameror. Så bilder kommer det att bli, frågan är i vilken form dom är

Svar från Nikonsupporten
”Enligt erat bildexempel så beror felet på felsync eller felkalibrerad slutare och det är något som våra tekniker får fixa.”

300 spänn + moms o frakt för att skicka in den på felsök. Däremot ny prisuppgift för ev. service.

————————————-

Hur illa är det egentligen när jag, en rätt inbiten lydnads- och bruksmänniska (även om jag inte har så stor erfarenhet) INTE tränar lydnad utan går över till agilityplanen och kör med båda hundarna i ca 25 minuter!?

Det gick riktigt bra, inte lätt för en duktig vovve att ha en mindre duktig förare

Körde bana idag, den var väl uppställd sen gårdagens agilityträning skulle jag tro. Bitvis var den väl lite svår för oss. Här hittar ni en banskiss och mer kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *