Drogtema och mål med året

Upp tiiiiiidigt idag. Alla på skolan börjar 8:20 utom vi lata (?) fotografer som börjar 8:40. Så idag när det var gemansam samling så var det bara att åka till skolan lite tidigare. Eftersom Forsavägen igår var helt bedrövligt dålig så åkte jag ytterligare lite tidigare så att jag skulle komma i tid även om jag körde försiktigt.

Var väldigt intressant att höra om missbruk, medberoende och hur man söker hjälp. Mycket av det visste man. Men det ”tar” mer på en när människor som själva haft problem berättar. En tankeställare fick jag när vi kom in på olika preparat och det togs upp läkemedel. Nu är inte de medel jag äter narkotikaklassade, men visst har man funderat på om det inte trots allt är beroendeframkallande. En åsikt som fler än jag hade.

På kelpieforumet så pratade vi i början av året om olika mål vi hade. Och nu är ju året slut och därmed dags för en summering. Helt klart blev ju inte det här året som det var tänkt. Bella fick valpar, Indy har svårt för platsliggning och jag har inte haft nån bil.

Men året bjöd även på mer än en överraskning, inte trodde jag i början av året att jag skulle åka på vallkurs (blir kurs igen till våren). Jag trodde heller inte att jag skulle hoppa ner i lydnadsklass 2. Men det gjorde jag och nu ser jag fördelarna. Jag är iofs inte lugn på plan ännu, men mycket lugnare och jag VET att Bella kan momenten.Därmed har vi mer att spela med. I trean så är det moment som hon inte riktigt klarat och att få tre raka nollor är jobbigt.

Årets sammanfattning för Bella:
* Inoff start i agility!
* En start lydnadsklass 3 (174,5 p, 0:e pris)
* En start i lydnadsklass 2 (164 p, 1:a pris)
* En valpkull bestående av 5 små brunisar
* En vallkurs

Årets sammanfattning för Indy:
* Två starter i lydnadsklass 1 (98,5 p och 82 p, solklara 0:e pris)
* Två missade MH (ena pga skada o andra pga löp)

Årets sammanfattning för Surre:
* Föddes 10 mars
* Kom hit 23 oktober
* Har fått vara med på allmänlydnadskurs och agilitykurs för att lära sig ta det lugnt

Låter inte så upplyftande kanske. Men jag har lärt mig massor i år. Lärde mig mer om lydnad på vallkursen än vad jag gjort nånsin tidigare Dessutom så är jag assistent på allmänlydnadskursen, brukar smyga mig in på tävlingslydnaden och har fått vara emd på nybörjaragility

I vinter blir det agilityträning i ridhus samtidigt som de två yngsta ska lära sig att ta det lugnt och lyssna på mig trots störning. För vad är mer ”störande” för hundarna än folk och hundar som har superkul när dom springer agilty?

Ska på föreläsning ikväll, så nån allmänlydnad blir det inte. Är Anders Hallgren som kommer till Söderhamn och jag har missat honom förr, men inte den här gången (Tack Maud!). I morgon är det klinikkväll hos veterinären så då ska jag dit och lyssna.

Visst ja, jag och Bella har två lydnadstävlingar kvar så kanske, kanske blir det LP2 Cefeus Beautiful Bella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *