Stackars er…

…som går in på sidan och märker att jag varken uppdaterat bilder eller skrivit i bloggen. Massor av bilder är tagna de senaste dagarna, men jag har inte direkt fått sitta ensam vid datorn och fixa med dom, så det blir väl först nu i helgen som bilderna kommer ut

I går tränade vi sök med Indy och Bella. Indy först ut och hon skötte sig väldigt bra. Direkt ut till figgarna, ta rullen och in till mig. Inga problem alls

Bella var lite mer splittrad… fröken brun hörde barn längre bort (det gjorde jag oxå… dom skrek väldigt högt). Hon drog iväg smågnällandes, så jag tänkte att nu är det kört, nu springer hon till ungarna… och det gjorde hon kanske oxå… dom blev iaf tystare efteråt, men det kan väl lika gärna berott på att jag skrek lite

Nåja, när Bus kom tillbaka så skötte hon sig bättre. Men mer träning att faktiskt ta rullen behövs, nu gjorde hon det superfint en gång och då avbröt vi träningen. Vill INTE pressa henne till misslyckande. Men hon fattar iaf vad hon ska göra i skogen

En ”ny” soffa fick jag igår, Pia’s gamla hörnsoffa hittade hit Är tur att Joline är stark, för Pia o Mia var tvugna att åka och lämna tillbaka släpet så dom kunde inte hjälpa till att bära upp den. Men Joline och jag klarade det Så nu har jag en tvåsitssoffa över… En vit Klippan från Ikea.

*****************************************************************************
Tränade rutan, apportering och fritt följ med Bella. Hon har så fin fart till rutan nu

Indy fick köra apportering, fritt följ och rutan hon med. Men hon hade totalt glömt bort vad rutan innebär, så det blev en uppfriskning av minnet.

Surre han fick kolla på när Varga körde elitens moment.

Blev bus för alla vovvarna sen, många hundar och många viljor. Småskitarna var på Surre men la av när vi sa åt dom. Även Bella fick horn i pannan och hoppade på honom

Mija frågade sig i sin blogg om det går framåt med träningen. Fick mig att tänka till lite på om hur det är här hemma.

Bella – är äldst i gänget med sina snart 3 år. Hon sköter sig rätt bra i vardagen, blir bara totalt galen när hon träffar Pia, Carro och Marie Älskar människor och barn, men kan faktiskt låta bli att hälsa på dom när vi är på prommis. Möten med andra hundar har  ”förstörts”, där ska vi jobba in en trygghet så att hon inte behöver bete sig som hon gör nu. Och näe, hon är INTE aggressiv, hon är osäker!

Vad gäller lydnaden så kan hon de flesta moment, mest bara finslipningar och ihopsättningar av moment som behövs. Brukset har legat lite i dvala det här året, så vad gäller spår och sök kan jag inte uttala mig så mycket. Annat än att det blir upptag som ska tränas i vår. Samt markeringar av både pinnar och människor (det måste bli naturligt att ta rullen i munnen).

Vallning:  är vi båda nybörjare i, men på kursen så visade hon att det finns talang under den bruna pälsen. Bara för matte att hitta får i närheten att träna på. Kommer annars bli ruinerad att behöva åka till Sundsvall varje gång för att valla.

Indy – 1,5 år (blir 2 i mars). Fortfarande väldigt valpig i vissa sammanhand, dock väldigt vuxen i andra. Känsligare än den bruna damen, både vad gäller tillsägningar av mig och av andra hundar. Hon är dock väldigt signalsäker och har inga problem att umgås med andra hundar.

Behöver i lydnaden träna på koncentration och uthållighet. Platsliggning är vårt svåra moment och rutan kommer på god andra plats. I spår och sök så är hon väldigt duktig och lär sig mycket fortare där än i lydnaden. Visar väl vad hon tycker är roligast?

Surre – snart 8 månader. Är så galen som kelpies brukar vara Är inklickad och funkar bra med klicker. Han blev bästa kompis med min lillasyster Joline. Så bra som han lyssnade på henne lyssnar han inte på mig Har inte fått träna lydnad eller bruks än (annat än ett litet valpspår som han fixade superfint). Tyngden läggs vid vardagslydnad och efter att ha haft honom i snart två veckor så måste jag erkänna för mig själv att det går faktiskt framåt Han drar mindre i kopplet, han är mer lyhörd på mg och överhuvudtaget så ”vet” han mer vad som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *