Tji fick jag

Tror ni att jag kom till Söderhamn? Nepps, bilhelvetet började krångla på motorvägen. Skulle köra om ett hästsläp + att jag hade bilar bakom mig som ville köra om… då helt plötsligt dör bilen… superkul läge… var bara på med varningsblinkers och som tur var så fattade folk bakom att nåt var på tok.

Fick igång bilen och kom till en rastplats, tokkörde lite där för att se vad som skedde och det var samma sak. Den bara dog. Med andan i halsen kom jag och en skuttande bil ”hem” (körde till Vintergatan). Så istället för spår och lydnadsträning i Söderhamn så blev det en 1,5 timmes lång skogsprommis med Joline och vovvarna.

På kvällen åkte jag och Joline (resten av familjen var i Sundsvall) till Tunalid för att träna lite. först ut blev en tokig Surre. Superladdad var han så vi började med lite sitt och ligg på läktaren, sen gick vi till manegen och körde lite kontakt, passivitet, fritt följ, inkallning och slalom. Första gången som jag gör slalom med honom och han fixar tre portar hur lätt som helst. Naturligtvis med hjälp, men ändå….

Han var ju lite okoncentrerad i ridhus, men det är därför vi är där, för att han ska kunna koppla av och lyssna på mig

Nästa vovv blev Indy… tog in apport och kon. Körde platsliggning och hon låg trots all störning i ridhuset Sen fritt följ, inkallning, inkallning med ställande, apportering, ettans apportering blev tävlingsmässig då Joline var TL. Sen så fick Joline även kika på Indy’s tänder. Sändande till kon gick sådär, Indy stack iväg till en av Susanne’s border terriers på ett sändande, sen var hon lite okoncentrerad.

Dags för Bus och nu hade min lust att träna tagit slut, men det blev fritt följ (normal, långsam o språngmarch), apportering, framförgående. Sen blev det slalom, första gången gick hon ur på nån port, men sen gick det bara bra. Körde tre fyra gånger sen fick hon springa igenom en tunnel och upp på balansen.

Sen var det bara till att sitta på läktaren och prata en bra träningsdag trots att jag inte kom iväg till Söderhamn, grämer mig för det hade verkligen varit kul. Men det finns fler chanser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *