Ett låååångt spår

Debut i lägreklass spår igår… och det gick väl inte sådär jättebra, samtidigt gick det superbra Vi fick spår 8, vilket gjorde att vi fick vänta lite. Sen blev det panik att sela på Bus och gå till spåret för domarna kom snabbare än vad vi trodde Påsläpp kl 10 och påsläppet gick blä…. hon tog en vinkel och jag hängde på, bara det att det inte var rätt… vi blev tillbakakallade och då kom nosen igång…. men nåt var fel för hon strulade ordentligt hela spåret igenom… så våra 1000 meter blev lite flera metrar…. MEN Bus tog ALLA pinnar

Mellan pinne 6 och 7 så såg jag mottagaren och jag hade på känn att tiden var ute… jag frågade men hon visste inte exakt… funderade då på att kliva av och skita i allt… men så kom tanken ”tänk om tiden inte är slut och jag går av?” så vi fortsatte och hittade nr 7 och slutet.

Jag vet inte varför Bus var såhär, för senaste gången gick det bra att spåra… gången före så la hon av och visste inte vad hon skulle göra (vi kämpade oss igenom det spåret ändå bara för att få ett bra slut på allt). Sen var det en del stigar som vi korsade igår och det är inte Bella’s styrka. Men jag kan för mitt liv inte tänka mig det här som ett misslyckandeoch jag har heller inte tappat lusten som jag gjorde efter första appellen då vi ”bara” blev godkända.

Jag är nu mer sporrad än nånsin att fortsätta träna spår och Bus visade att hon har en stor dos envishet. För även om själva spårningen inte var bra så måste hon ju på nåt sätt vetat vart pinnarna var/vart vi gått av spåret. För jag gick bara tillbaka en gång, men sen så tänkte jag att ”näe, jag ska lita på henne” och jag valde att inte styra och ställa. Kanske hade vi inte gått lika mkt vilse om jag lagt mig i, samtidigt så tror jag inte att det hade varit det bästa för henne.

Tänk att man kan vara så nöjd över en ”misslyckad” tävling

Tyvärr så var jag inte så tuff att jag anmälde till lägreklass 3 och 9 juni… vilket jag ångrar grymt nu… för nu måste vi vänta tills i augusti för att tävla igen. Om man inte åker långt då vill säga. Hur jag ska göra med lydnaden vet jag inte. Visst vill jag fortfarande ta 1:a pris i lkl 3 och köra upp henne till SLCH, men samtidigt så är det brukset som drar mer. Och såsom lkl3 momenten varit de senaste tävlingarna så vet jag inte vad jag ska göra. Förutom att träna mer då

Nåja, jag hinner fundera, lydnadstävlingar hittar man ju hela tiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *