Agility

I lördags var det agilityuppvisning i Borgarparken. Joline fick springa med båda vovvarna. Indy skötte sig bra, men Bus blev seg på eftermiddagen. I långvind så sprang Indy till mig när Joline skulle köra henne, därför utrustade jag Joline med en muta (=godis) som hon skulle ge Indy för att visa vem hon skulle följa. Nu förstod inte Joline det, så hon gav godiset i slutet, men trots det så sprang inte Indy till mig =) Bra med såna här små prov innan tävlingar =)

Bella var hela dagen snäll mot andra(s) hundar, Indy flög hon däremot på två gånger :( Trots att Indy skrek som en stucken gris och nog kunde väcka de döda till liv igen så var den enda skadan ett litet sår… på Bella’s ben ;-)

Igår så for jag och Joline in till klubben för att träna agility. Dagens träning bestod i att Joline skulle våga tagga upp hundarna, för då går det mycket fortare. Hon fick först köra ”vanligt” och sen med ”taggade” vovvs. Och tidsskillnaden var stor (som mest var det 5 sekunders skillnad). Jag var lite sugen att se hur snabbt Bus skulle springa med mig, så jag la mig i och trots att jag missade vart ett hinder stod (Bus gjorde rätt ändå) så gick det grymt snabbt (till och med snabbare än Joline och Indy) =)

Glömde ju…. förra veckan så kom det fram en hund med ägare (2 st) när jag och vovvarna höll på att träna lydnad här hemma. Jag sa till ägarna att inte komma nära utan stanna där dom var. sen gick jag fram och pratade med dom. Visade sig att dom sett mig träna vovvarna och dom ville ha lite tips och råd. Jag såg ett gyllene tillfälle till att träna Bella. Så jag förklarade vad jag skulle göra och frågade naturligtvis om dom ville hjälpa mig och det var helt okej. Och vad gör Bus? Absolut ingenting =) Hon var så duktig som tittade på den andra vovven och sen på mig (verkar som om hon förstår att det inte ska råstirras på mig hela tiden).

Lydnaden går framåt. Har kört relativt klassmässigt (dvs hållit mig till den klass vovvarna är i), samtidigt tycker jag att det är rätt tråkigt så Bus har fått testa lite elitmoment, bla en elitruta som hon gjorde bättre än klass 3 rutan….

Fritt följ har jag kört en massa med båda. Nu gör jag det inte för att få det gjort utan för att faktiskt träna på det. Tänk att jag lägger ner tid på mitt mest hatade moment *fniss* Apportering har jag kört med båda. Klass 1 med Indy, dessutom ”inte tugg” på vanlig apportering. Bella har fått metall och inte tugga på vittringspinnen (hon tar rätt pinne, men lattjar lite med den *morr*).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *