Är du inte mer rädd om livet?

Jag har haft körkort sedan oktober -99 och är det något jag stör mig på så är det folk som går utan reflexer när det är mörk. Några argument som jag har hört är att det är fult att ha reflex/reflexväst, att det är för dyrt att köpa och att eftersom det finns gatlyktor så är det ju upplyst (ljust är det men man syns inte bra för det).

Jag själv har alltid reflexväst eller varseljacka på mig när jag går ut. När jag har jackan på mig så ser jag ut som en stor gul michelingubbe, men hellre det än att någon ska köra på mig. Hundarna har reflex på kopplen och även västar.

Jag har själv varit nära att köra på människor som gått över övergångsställen, helt svartklädda utan en endaste reflex. Det hela har slutat bra, men jag har blivit rädd och fotgängarna brukar se arga ut.

Det är en väldigt billig livförsäkring att bära reflex och borde vara en självklarhet. Strunta i om du ser löjlig ut, du syns i trafiken och någon bilist kommer inte att köra på dig för att du inte syns!


(bildkälla okänd).

Kör en bil i 100 km/h så är det 27 m i sekunden. Så är du utan reflex så har bilen passerat med två meter och har du/föraren otur så har den kört på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *