Diskussioner som blir till nåt annat…

Jag läser många bloggar och förundras över en sak, hur hemsk synen på andra människor är. Jag vet att det gäller att provocera i en blogg om man vill bli nåt och inte som jag skriva om sin tråkiga vardag och inte provocera alls ;)

Men när fula människor anses äckliga, när människor från andra länder kallas för både det ena och det andra och när feta människor kallas idioter och när en diskussion om ett ämne helt plötsligt börjar handla om den andres vikt. Vad har det med saken att göra?!

Jag har sett bloggare som lägger ut bilder på feta människor som handlar chips eller kakor och undrar hur i helvete dom kan göra det och att dom får skylla sig själva i graven. Ja, men vem vet vem dom handlar till? Alla handlar inte till sig själva, man kan ju faktiskt ha en sambo eller vän som vill ha det man köper.

Och jodå, jag vet att jag är fet. Det är liksom lite svårt att undgå att inse det. Men jag skäms inte, om andra skäms för min skull bryr jag mig inte om och om andra mår illa av att se mej så är det deras problem inte mitt – dom behöver ju faktiskt inte titta på mej.

Men att ständigt dra upp min vikt i en diskussion som handlar om något annat är jag så grymt less på. Men det är klart – vi lever i en provocerande värld och allra helst när det handlar om olika bloggar.

3 svar på ”Diskussioner som blir till nåt annat…”

  1. Jag håller med, Har folk egentligen inget viktigare att skriva om eller att bry sig i, Förmodligen mår dom så himla dåligt själva så dom måste bara trycka ner andra och för att försöka höja sig själva till skyarna. Och egentligen, om nu en kraftig tjej eller kille vill köpa chips, godis eller kladdig och fet mat så har ju ingen med det att göra.. Dom som tycker så mycket gör bara bort sig själva för dom förstår inte bättre.. Så vi överviktiga kan med gott samvete fortsätta äta det vi tycker om att äta dom andra har inget med det att göra..Och vi hundägare som väger lite för mycket har nog bra mycket bättre hälsa än många andra eftersom att vi alltid är ute och rör på oss, och man lära ju äta för att orka,, I morgon när pensionen ska jag gå och köpa semlor, funderar på om jag ska köpa hem en pizza i morgon också,,:))

  2. ush vilka bloggar du läser ;-) dem skulle inte jag läsa! för övrigt så kan de aldrig veta vad som ligger bakom en övervikt, det kan vara fel på ämnesomsättningen. och även om det är en matstörning så är det lättare för en alkoholist att bli nykter, man kan ju aldrig sluta helt med mat… stå på dig Jenny och ta inte massa skit!

  3. Jag tar inte åt mig någonting då det handlar om min övervikt, som sagt jag vet ju att jag väger för mycket. Trots att jag brukar vara så känslig när det gäller andra saker så är det intressant att jag inte skäms alls över hur jag ser ut.

    Jag har så länge jag kan minnas haft ett struligt förhållande till mat. Det har varit väldigt ångestfyllt att äta. På senare år har det lugnat ner sig och nu kan jag njuta av att äta. Felaktig kost, ingen motion och taskig ämnesomsättning – då blir man som mej. Två av de tre har (börjat) ändras så nu är det bara motionen kvar, men den kommer i och med att orken kommer mer och mer :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *